Happy blue(berry) monday!

Om deze blue monday wat op te vrolijken voor de verandering hier eens een receptje. Dit recept voor blueberry muffins is een van de toppers uit mijn persoonlijke kookschriftje. Wedden dat je dip verdwijnt zodra je deze overheerlijke muffins met blauwe bessen proeft?

Bye bye blue monday, hello blueberry monday!

Blueberry muffins

Ingrediënten voor blueberry muffins

Voor zo’n 12-16 muffins met blauwe bessen:

  • 300 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 300 gram basterdsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 150 g roomboter
  • 200 ml melk
  • doosje blauwe bessen (bosbessen), zo’n 250 g
  • muffinvorm (metaal of siliconen)
  • papieren cakevormpjes

Aan de slag met je blueberry muffins

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de papieren cakevormpjes in de metalen muffinvorm. Meng bloem en bakpoeder en zeef het boven de kom. Doe de suiker en vanillesuiker erbij. Smelt de boter. Klop de eieren in een aparte schaal en giet al roerend de gesmolten boter en de melk erbij. Giet het eimengsel bij het bloemmengsel terwijl je het rustig doorroert. Schep dan de blauwe bessen erdoor. Vul de vormpjes tot iets onder de rand en bak ze zo’n 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Enjoy!

Share This Post:

Nicolette

Leave A Comment