Italiaanse preitaart

Italiaanse preitaart
Italiaanse preitaart

Gisteren van schoonmoeder de halve moestuin mee naar huis gekregen. Kunnen wij stadse mensen weer een week biologisch, gezond en zeer verantwoord eten. Vandaag heb ik de prei gekozen en zelf een recept daar omheen bedacht. Dit wil ik jullie natuurlijk niet onthouden, dus hierbij de primeur van mijn nieuwste taart: de Italiaanse preitaart.

Ingredienten (voor 2 personen)

  • prei uit (schoon)moeders moestuin of gewoon de Appie
  • winterpeen, bosuitje of lekkere groente naar keuze
  • 2 tomaten
  • knoflook
  • klein blikje tomatenpureeItaliaanse preitaart
  • 2 eieren
  • pakje (kook)room
  • italiaanse kruiden, zout en peper 
  • evt bruscetta (droog) in potje
  • lekkere (Italiaanse) ham (hierbij geldt duurder=lekkerder)
  • geraspte kaas
  • 6 plakjes bladerdeeg

Bereiding

Bladerdeeg laten ontdooien en hiermee ingevette springvorm bekleden. Prei en wortel in stukjes en bakken met knoflook. Tomatenpuree meebakken en tomaten in stukjes erbij. Even laten bakken, zout, peper en kruiden erbij. Evt wat van dat gedroogde bruscetta spul uit een potje toevoegen. Kluts intussen 2 eieren met flinke scheut room en wat geraspte kaas. Prik wat gaatjes in je bladerdeeg bodem en strooi wat paneermeel op de bodem. Paar plakjes ham op de bodem leggen, daaroverheen het groentemengsel. Daaroverheen het eimengsel gieten. Leg bovenop een paar plakjes ham en wat geraspte kaas en zet ‘m in de oven. Het verschilt per oven en per taartje hoe lang het moet. Reken op ongeveer 3 kwartier op 175 graden.

Share This Post:

Nicolette

Leave A Comment