Kerst met Linus – de ultieme feel good kinderserie

Nu wij een baby Linus in huis hebben kon de kinderserie ‘Kerst met Linus’ natuurlijk niet langer ontbreken in onze DVD-collectie. Kennen jullie Kerst met Linus al? Het is echt de ultieme feel good kinderserie. Heerlijke TV om in de donkere decembermaand samen met je kinderen te kijken. Tel met Linus de dagen af naar Kerstmis!

De serie Kerst met Linus gaat over het achtjarige jongetje Linus dat in het Noorse dorpje Svingen woont. In de dagen voor Kerstmis beleven Linus en zijn vrienden allerlei spannende avonturen in het winters besneeuwde dorp. De serie is in 2006 gemaakt als co-productie van KRO Kindertijd en de Noorse publieke omroep NRK.

Je kunt de serie zien als een soort adventskalender, in 24 afleveringen tel je samen met Linus af naar Kerstmis. Het is heerlijk rustige TV, een beetje ouderwets haast. Elke aflevering heeft ook een soort ‘moraal’ of kinderthema dat heel mooi behandeld wordt, zoals vriendschap, ruzie en bedrog. Het is gewoon heel erg ‘hygge’, om het maar eens met een hip Scandinavisch woord samen te vatten 😉

Kerst met Linus DVD

Ik had eerlijk gezegd niet gedacht dat mijn kinderen – echt van die YouTube typjes – Kerst met Linus zó leuk zouden vinden. Gewend dat ze zijn aan de ‘on demand’ filmpjes rondklikkerij op de iPad, had ik niet verwacht dat ze elke avond een half uur lang op de bank naar een rustige Scandinavische serie op een DVD zouden gaan kijken. En dan ook nog eens maar 1 aflevering per dag. Maar echt waar, ze zitten ademloos te kijken naar de avonturen van Linus (soms best spannend zelfs) en vragen ‘s ochtends vroeg al of ze de aflevering van die dag mogen kijken :-). Kerst met Linus is met recht een ware hit hier in huis te noemen!

Kerst met Linus is voor zover ik weet alleen verkrijgbaar op DVD. Je koopt ‘m voor 9,99 euro bij Bol.com. Ja ik moest ook even aan het idee wennen om weer eens old school een DVD te kopen, maar we konden het echt niet vinden op YouTube of Netflix.

Om een lang verhaal kort te maken, ik wens iedereen een hele fijne Kerst (met Linus)!

Share This Post:

Nicolette

  • 1 COMMENT

    1. Eveline 24 januari - 2018 Reply

      Jaaa zo is het! Bij ons ook al jarenlang een traditie.

    Leave A Comment

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.