Koreaanse rolletjes

Gisteren naar het Zuiden van Nederland afgereisd om samen met Yverne en Frank te genieten van de kookkunsten van Jo en Robert.

We werden verrast met een Aziatisch menu. Eerst een lekkere Oosterse soep van Ah.nl en een beetje van J. (klik hier voor het recept). Daarna een Koreaanse specialiteit naar recept van een Koreaanse vriend van R. Volgens mij hebben we hiermee de hippe variant van gourmetten ontdekt. Eens kijken hoe snel het een rage wordt!

Wat zet je op tafel? Koreaanse rolletjes

  • pan met kokend water
  • rijstpapier van de toko
  • schaal met zeer fijngesneden paprika, surimi, komkommer, wortel, ananas
  • schaaltje met vleesprutje: kleine blokjes varkensvlees of kip, geroerbakt met wat fijngesneden ui en champignons en wat je maar lekker vindt, in een oosters sausje (kant en klaar of zelf wat proberen met sojasaus en oosterse kruiden)
  • oosterse sausjes om in te dippen
  • stokjes om mee op te scheppen voor het Oosterse effect
  • en een stel leuke vrienden

Hoe werkt het?

Koreaanse rolletjesPak een velletje rijstpapier en draai dit rond in het kokende water tot het helemaal slap is. Leg op je bord en schep (met je stokjes) wat groente en vlees er in. Niet te veel. Rol het velletje strak op tot formaat kleine loempia. Dit vergt wat oefening kan ik je vertellen. Als je rolletje klaar is, doop in de sausjes en klaar.

Dit is de ‘rauwe’  variant. Volgende keer gaan we proberen wat er gebeurt als we de rolletjes in de frituur gooien. Moet ook kunnen volgens de verpakking van het rijstpapier. Zouden we dan loempia’s krijgen?

Share This Post:

Nicolette

Leave A Comment