Pompoensoep van Rianne en Jamie

Pompoensoep
Pompoensoep

Vandaag was Rianne jarig en ik had mezelf uitgenodigd voor het avondeten. Wat bleek, ik was niet de enige en Rianne trakteerde ons op een uitgebreid buffet! Alsof het niets was toverde Rianne 3 verschillende hartige taarten, 2 pannen soep, een megasalade en grote broden op tafel. Vooral de herfstige pompoensoep smaakte heerlijk en is een aanradertje! Hierbij het recept, met dank aan Jamie Oliver.

Ingredienten

  • 16 verse salieblaadjes
  • 2 rode ui(en) , in stukjes gehakt
  • 2 stengels bleekselderij
  • 4 teentjes knoflook , gehakt
  • 2 wortel , geraspt en in stukjes gehakt
  • 2 takjes rozemarijn , alleen de blaadjes
  • 0,5 tot 1 spaanse peper , naar smaak, zonder de pitjes, fijngehakt
  • zout
  • peper , uit de molen
  • 2 kilo pompoen , ontdaan van de zaden, in stukken
  • 2 liter kippenbouillon , of groentebouillon
  • extra vierge olijfolie
  • 16 sneden ciabatta
  • vers geraspte parmazaanse kaas

Bereiding

  1. Zet een grote pan op een matig vuur en giet er een paar scheuten olijfolie in. Doe de salieblaadjes in de pan en bak ze 30 seconden tot ze mooi krokant zen donkergroen zijn. Schep ze eruit met een schuimspaan en laat uitlekken op een stuk keukenrol.
  2. Zet de pan terug op het vuur en doe er de ui, bleekselderij, wortel, knoflook, rozemarijnblaadjes en de spaanse pepertjes  in, met royaal peper en zout.
  3. Laat dit alles 10 minuten zachtjes bakken tot de groente lekker zacht zijn.
  4. Roer de pompoen en de bouillon door, breng de soep aan de kook en laat ongeveer 30 minuten heel zachtjes doorkoken.
  5. Maak ondertussen de croutons:
    1. Sprenkel een beetje olijfolie op de gesneden ciabatta, laat de olie een beetje intrekken en druk aan beide kanten een beetje geraspte parmasaanse kaas.
    2. Leg ze in een droge koekenpan met antiaanbaklaag en bak ze aan beide kanten goudbruin.
  6. Pureer de soep wanner de pompoen zacht en gaar is met de staafmixer of blender. Proef de soep en breng op smaak.
  7. Schep de soep in kommen en leg twee croutons op de soep. Strooi de krokante salieblaadjes er over heen en besprenkel het met wat extra vierge olijfolie.
Share This Post:

Nicolette

Leave A Comment