Recept voor cantuccini – Italiaanse koekjes

Zit je nog te twijfelen wat je op deze druilerige zondagmiddag zal gaan doen? Ga koekjes bakken! Probeer eens deze overheerlijke Italiaanse cantuccini koekjes. Helemaal niet moeilijk te maken en superlekker. Tip: maak 2x de hoeveelheid, want ze zijn zo op 🙂

Cantuccini - Italiaanse koekjes

Ingredienten voor cantuccini (20 a 25 stuks)

  • 125 g bloem
  • 100 g suiker
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 ei
  • 25 g zachte boter
  • 50 g gemalen amandelen (o.a. te koop bij de notenkraam op de markt)
  • 25 g rozijnen
  • 25 g pistachenoten
  • 25 g hele of geschaafde amandelen

Hoe maak je de cantuccini?

Pel de pistachenoten en was ze even af zodat het zout eraf gaat (tenzij je ongezouten hebt). Droog ze af en hak ze doormidden. Hak ook de hele amandelen doormidden. Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht 150 graden). Maak dan het deeg in een kom. Zeef de bloem en voeg suiker, gemalen amandelen, ei, boter en kaneel toe. Kneed het tot een mooi deegje en kneed dan de rozijnen, amandelen en pistachenoten erdoor. Bedek een bakblik of rooster met bakpapier. Rol het deeg uit tot 2 rollen van zo’n 10-15 centimeter lang (diameter +/- 3 centimeter). Leg de rollen op de bakplaat en bak ze 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Laat ze daarna even afkoelen. Snij de afgekoelde rollen met een scherp mes in repen van ongeveer 1 cm breed. Dit worden je koekjes. Leg de koekjes op het met bakpapier beklede bakblik en bak ze 15 to 20 minuten in de oven. Als ze droog en hard zijn, zijn ze goed. Lekker bij een kopje espresso.

Share This Post:

Nicolette

  • 1 COMMENT

    1. Annemarie 18 november - 2010 Reply

      Mooie foto!

    Leave A Comment