Recept voor lasagne met spinazie en ricotta

Iedereen kent wel de standaard lasagne met rode saus en kaas. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer verschillende soorten lasagne te bedenken. Kijk gewoon wat je in huis hebt en wie weet kun je daar een creatieve lasagne mee maken. Omdat ik een restje ricotta en spinazie in huis had, werd het deze variant. En omdat ie erg lekker was wil ik ‘m graag met jullie delen 🙂

Lasagne met spinazie en ricotta
Lasagne met spinazie en ricotta

Ingrediënten voor lasagne met spinazie en ricotta (2 personen)

  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1/2 pak lasagnebladen
  • 1/2 pak (diepvries)spinazie
  • 2 eetlepels ricotta
  • parmezaanse kaas
  • 2 tomaten, in plakjes
  • 2 eieren
  • zout en peper
  • handvol pijnboompitten

Hoe maak je lasagne met spinazie en ricotta?

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in.

Bak de pijnboompitten even in een koekenpan (geen olie of boter nodig), tot ze bruin zijn. Kook de lasagnebladen 5 minuten in een pan met kokend water. Leg de blaadjes 1 voor 1 in de pan, want ze hebben nogal de neiging om aan elkaar te plakken. Bak de knoflook en de ui in een pan tot de ui glazig ziet. Doe dan de spinazie erbij en bak het even door. Laat zoveel mogelijk water verdampen uit de spinazie.  Klop 2 eieren los in een kom, en doe er de spinazie bij. Doe de ricotta erbij en rasp er flink wat parmezaanse kaas over. Roer samen met zout en peper (niet te zuinig) tot een glad mengsel.

Schep een laagje spinaziemengsel in de ovenschaal. Daarop een laagje voorgekookte lasagnebladen. Daarop weer een laagje spinaziemengsel en daarop een laagje tomatenplakjes en een laagje pijnboompitten. Daarop weer een laagje lasagne en daarop weer een laagje spinaziemengsel. Herhaal deze laagjes tot het op is. Sluit af met een laagje tomaten, met daaroverheen de laatste pijnboompitten. Schep er nog wat ricotta bovenop en rasp er wat parmezaanse kaas over. Zet het tot slot 20 minuten in de oven en dan is je lasagne klaar.

Share This Post:

Nicolette

  • 2 COMMENTS

    1. Randi Laenen 01 april - 2012 Reply

      Ik heb het nu twee keer gemaakt en het is een super lekker licht gerecht.

    2. Maarten 06 februari - 2012 Reply

      Hi Nicolette! De lasagne is erg lekker geworden. Bedankt voor het recept! We hebben er van genoten! 🙂

    Leave A Comment