Recept voor lekkere abrikozentaartjes

Voor mijn vaders verjaardagsfeest maakte ik deze schattige abrikozentaartjes (met dank aan Appie voor het recept). Bijzonder door de custard-mascarponevulling. Deze abrikozentaartjes zijn erg geschikt als zoet hapje voor een verjaardagsfeestje of bijvoorbeeld voor een high tea. Maak een grote stapel, want ze zijn vast snel op!

Abrikozentaartjes
Abrikozentaartjes

Wat heb je nodig voor de abrikozentaartjes?

  • 200 gram bloem
  • 100 gram basterdsuiker
  • 150 gram roomboter
  • een snufje zout
  • 250 g mascarpone
  • 1 eigeel
  • 2 el custardpoeder
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 1 blik abrikozen, uitgelekt
  • kleine taartvormpjes en/of een muffinvorm

Hoe maak je de abrikozentaartjes?

Ik heb de abrikozentaartjes gemaakt met zandtaartdeeg. Heb je geen tijd/zin of hou je niet van zandtaartdeeg? Dan kun je ook bladerdeeg gebruiken. Dit recept beschrijft de versie met zandtaartdeeg.

Vet de vormpjes in en verwarm de oven voor op 200 graden. Kneed de bloem met de boter, basterdsuiker, zakje vanillesuiker en snufje zout tot een mooi deegje. Bekleed de bodem en de zijkanten van de vormpjes met het deeg.

Roer de mascarpone los met de eierdooier, de custardpoeder en 2 zakjes vanillesuiker. Schep het mengsel in je met deeg beklede vormpjes. Laat de abrikozen uitlekken en dep ze droog met keukenpapier. Leg in elk vormpje een of meer abrikozen (afhankelijk van hoeveel je er hebt), met de bolle kant naar boven.

Bak de abrikozentaartjes zo’n 20 minuten op 200 graden, tot ze goudbruin en gaar zijn.

Share This Post:

Nicolette

Leave A Comment