Recept voor noedelsoep

In mijn huis wordt vaak soep gegeten. Omdat het lekker en makkelijk is, maar vooral ook omdat mijn vriendje een echte soepliefhebber is. Als het even kan, grijpt hij zijn kans om een soep te brouwen. Bijvoorbeeld deze ultieme topper: Japanse noedelsoep. De oerhollandse kippensoep verbleekt bij deze variant. Bovendien kun je lekker prutsen met stokjes en authentiek Aziatisch slurpen. Altijd leuk.

De ingrediënten voor de soep kun je overigens allemaal bij AH (en andere supermarkten?) halen. Je hoeft er dus niet speciaal voor naar de toko ofzo. Dat scheelt. De sake/mirin weet ik niet zeker, maar die kun je evt ook weglaten.

Noedelsoep
Noedelsoep

Ingrediënten noedelsoep (2 personen)

  • Stukje verse gember
  • 2 teentjes verse knoflook
  • Sojasaus (geen ketjap! maar van die Japanse, bv Kikoman)
  • Een scheutje mirin of saké
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 2 (bio) kippenpoten (voor de vega-variant tahoe)
  • 150 gram champignons (of paddenstoelenmix)
  • Een half pakje Udon noedels (dat zijn van die dikke)
  • Twee gedroogde chilipepertjes
  • Paksoi (of peultjes of taugé)
  • Twee lenteuitjes

Hoe maak je de noedelsoep?

Snij twee tenen knoflook in heel kleine stukjes. Snij eenzelfde hoeveelheid (of iets meer als je dat lekker vindt) gember fijn. Snij de champignons in plakjes. Bak de knoflook en de gember zachtjes in wat olie in de pan. De knoflook mag niet bruin worden. Doe nu de kippenpoten erbij en bak deze even aan. Zet de kippenpoot onder water in circa een liter water en voeg twee bouillonblokjes, een flinke scheut sojasaus toe. Breng het geheel aan de kook en laat het zo’n 25 minuten koken. Kook de laatste 10 minuten een half pakje Udon noedels en de champignons mee. Kook de laatste 5 minuten (of langer als je van scherp houdt) de chilipepers mee. Snij ondertussen de paksoi (niet te klein!). Snipper twee lenteuitjes heel fijn. Zet het gas uit en vis de kippenpoot uit de soep. Pluk het vlees van de kippenpoot en scheur het stukjes van zo’n 5 centimeter. Doe het vlees terug in de pan, voeg de paksoi toe en breng de soep nog even aan de kook. Tot slot wat versgemalen peper erbij en proef dan of de soep lekker smaakt. Voeg zo nodig wat extra zout, peper of sojasaus toe. Opdienen in een grote soepkom en strooi bovenop de soep de gesnipperde lenteui. Eten met stokjes en flink slurpen!

Share This Post:

Nicolette

  • 2 COMMENTS

    1. Betty 03 november - 2014 Reply

      Wat lekker

    2. Annemarie 23 oktober - 2011 Reply

      Bedankt voor de inspiratie, was lekker!

    Leave A Comment