Recept voor Oosterse zalmpakketjes uit de oven

Het was de afgelopen maanden erg stil op PastaOfzo. Druk druk druk, even andere prioriteiten gehad. Ik heb vooral veel pasta ofzo gegeten en weinig uitdagends gekookt dat het vermelden hier waard is 🙂 Maar ik ben er weer! Ik trap af met een makkelijk, lekker en gezond recept. Simpel en snel, maar zeker niet heel gewoontjes. Zalmpakketjes uit de oven met een Oosterse touch.

Oosterse zalm uit de oven
Oosterse zalm uit de oven

Wat heb je nodig voor Oosterse zalmpakketjes uit de oven? (2 personen)

  • 2 moten zalm
  • 1/2 citroen, in dunne schijfjes
  • flinke scheut sojasaus (kikoman)
  • beetje zout en peper
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • stukje gember zo groot als een teen knoflook, fijngehakt
  • 1 bosuitje, gesnipperd
  • aluminiumfolie

Hoe maak je Oosterse zalmpakketjes uit de oven?

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe alle ingrediënten behalve de zalm in een kom en roer even door. Doe dan de zalmmoten erbij, schep om, en laat ze 15 minuten marineren. Leg 2 stukken aluminiumfolie neer, waar de zalm ruim in past. Leg de zalm op het folie en schep er met een lepel wat marinade (inclusief de citroen en andere ingredienten) op. Vouw de folie dicht zodat de zalm mooi ingepakt is. Leg de pakketjes een kwartiertje in de oven en maak dan voorzichtig (heet!) de pakketjes open. Lekker met rijst en Oosterse groenten.

Share This Post:

Nicolette

Leave A Comment