Recept voor panzanella, Italiaanse broodsalade

 Panzanella
Panzanella

Zin in lekker en gezond avondeten? Probeer dan eens deze Italiaanse broodsalade. Heel makkelijk en supersnel gemaakt. Origineel wordt ie van oud brood gemaakt, maar ik gebruik gewoon vers afgebakken ciabatta, ook prima! Experimenteer naar smaak met verschillende ingrediënten. Hierbij een voorbeeld zoals ik ‘m laatst gemaakt heb.

Ingrediënten Italiaanse broodsalade

  • 1 ciabatta (afbakbrood)
  • 1 doosje cherrytomaten
  • 2 bosuitjes
  • 1 paprika
  • een paar takjes verse peterselie of basilicum
  • 1 citroen, uitgeperst
  • 4 el olijfolie
  • 1 rijpe avocado

Hoe maak je de Italiaanse broodsalade?

Bak de ciabatta, laat ‘m afkoelen en snij ‘m in kleine stukken. Halveer de cherrytomaten, snij de andere groenten in stukjes en snij de peterselie of basilicum fijn. Doe het brood bij je groentemengsel en meng het door elkaar. Maak een dressing van het citroensap en de olie, breng op smaak met peper en zout en meng deze door je salade. Ook lekker met ricotta erdoor.

Share This Post:

Nicolette

Leave A Comment