Recept voor pastinaaksoep

Pastinaak was ooit een ‘vergeten groente’, maar sinds de aandacht voor alle ‘vergeten groenten’ is het inmiddels juist een vrij bekende groente. Hoe dan ook, het is een prima groente om een soepje van te brouwen! Simpel en snel, lekker met een stokbroodje of (als je meer tijd hebt) een zelfgemaakt gevuld vlechtbrood erbij.

Pastinaaksoep

Wat heb je nodig voor een pan pastinaaksoep?

  • ongeveer 4 middelgrote pastinaken, iets meer of minder maakt niet uit
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • klontje boter
  • 2 groentebouillonblokjes
  • beetje peper
  • 1 eetlepel grove mosterd
  • evt slagroom of kookroom om te garneren
  • staafmixer

Hoe maak je pastinaaksoep?

Schil de pastinaken en snij ze in blokjes (hoeft niet heel fijn, je pureert de soep later nog). Snipper de ui en pel de knoflook. Kook 1,5 liter water in de waterkoker. Smelt intussen een klontje boter in de pan en pers de knoflook uit boven de pan. Bak de knoflook op een laag pitje kort aan in de boter en doe dan de gesnipperde ui erbij. Bak de ui zachtjes tot ie glazig ziet. Doe de blokjes pastinaak erbij en bak die even mee. Giet het kokende water in de pan en doe er de 2 bouillonblokjes bij. Laat de soep zo’n 20 minuten koken, tot de pastinaak zacht is. Doe er aan het eind de peper en mosterd bij. Pureer de soep met een staafmixer. Dien op met een scheutje (kook)room erin voor een extra leuk en lekker effect.

 

Share This Post:

Nicolette

Leave A Comment