Recept voor roti massala kip

Terwijl ik dit stukje typ ruikt m’n hele huis naar roti. Mmmm lekker! Als niet-Surinamer heb ik in mijn genen geen roti-kookkunsten meegekregen, maar geen nood, daarvoor hebben we internet. Tussen de honderden roti-recepten die Google mij voorstelde, vond ik deze versie op de eetblog SurinamCooking.com. Hoewel ik helemaal niet thuis ben in de Surinaamse keuken, heb ik met dit recept erg lekkere roti gemaakt. Al zeg ik het zelf 🙂 Het recept is bovendien niet zo moeilijk en je hoeft er geen uren voor in de keuken te staan.

Roti massala kip
Roti massala kip

Wat heb je nodig voor roti? (4 pers.)

Het makkelijkst is om 2 pannetjes te maken: 1 met kip en 1 met aardappels/kouseband. Voor het kip gedeelte heb je nodig:

  • 800 gram kippenbouten
  • 1 ui ( versnipperd)
  • 2 teentjes knoflook ( geperst)
  • 1 1/2 eetlepel massala (te koop bij toko of grotere supermarkt)
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 1 kopje water
  • 1 1/2 eetlepel tuinkruidenbouillon (of 3 maggiblokjes)
  • mespunt zwarte of witte peper
  • 4 eetlepels zonnebloem olie
  • 1 of 2 pakken roti pannenkoekjes (roti plaat)

Voor het aardappel/kouseband gedeelte heb je nodig:

  • 400 gram kouseband (te koop bij toko of grote supermarkt. Kan je ze niet vinden, neem dan haricots verts of boontjes, niet echt hoe het hoort maar beter dan niks 🙂
  • 6 grote aardappelen ( in grote blokjes snijden)
  • 1 teentje knoflook ( geperst)
  • 1 eetlepel tuinkruidenbouillon ( 2 maggiblokjes)
  • 1 kleine ui (versnipperd)
  • 1 eetlepel massala
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 1 kopje water
  • mespunt zwarte of witte peper
  • 2 eetlepels zonnebloem olie
  • 6 eieren

Hoe maak je roti massala kip?

  1. Was de kip. Verwarm de olie en fruit de ui en knoflook. Als ze glazig zijn doe je de tomatenpuree erbij. Even roeren en dan de massala erbij. Laat dit een minuutje meebakken en doe daarna de kip en de peper erbij. Bak dit even mee. Doe daarna de tuinkruidenbouillon of maggiblokjes en een kopje water erbij. Deksel erop en het vuur laag zetten. Laat het minstens een half uur zachtjes gaar koken.
  2. Als je kip staat te pruttelen kun je beginnen met de aardappelen. Zelfde manier: fruit ui en knoflook, dan tomatenpuree erbij. Dan de massala erbij, even meebakken. Voeg dan de aardappelblokjes en de kouseband toe, samen met de bouillon en een kopje water. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat het gaar koken (ongeveer een kwartier).
  3. Als de aardappels koken, zet je de eieren op. Kook ze hard, pel ze en leg ze daarna nog even bij de kip in de pan, dan worden ze mooi geel.
  4. Warm aan het eind de roti pannenkoekjes op in een koekenpan en serveer alles tegelijk.
  5. Voor de vegetariërs onder ons: dit gerecht kan natuurlijk ook prima zonder kip.
  6. Njang swietie, eet smakelijk!
Share This Post:

Nicolette

  • Heerlijk gegeten, al had het wel wat pittiger gemogen. Roti pannenkoeken had ik uit de diepvries van de Jumbo gehaald, waren niet echt lekker, volgende keer zelf maken of halen bij de Surinamer.

  • 3 COMMENTS

    1. Vivke 21 april - 2017 Reply

      Vandaag jou recept gemaakt, super lekker! Bedankt

    2. ikke 31 augustus - 2013 Reply

      leuk om te lezen hoe een Nederlander een voor hun onbekend recept probeert. 🙂

    3. Hans 06 juni - 2013 Reply

      Heerlijk gegeten, al had het wel wat pittiger gemogen. Roti pannenkoeken had ik uit de diepvries van de Jumbo gehaald, waren niet echt lekker, volgende keer zelf maken of halen bij de Surinamer.

    Leave A Comment