Recept voor simpele en snelle pompoensoep

Het is herfst! Grote kans dat je bij de supermarkt of groenteboer al van die prachtige pompoenen hebt zien liggen in allerlei kleuren oranje. Een van de bekendste toepassingen van pompoen is denk ik wel de pompoensoep. En da’s tegelijk ook een van de lekkerste en makkelijkste manieren om pompoen te bereiden. Voor alle mensen die weinig tijd hebben en wel van lekker eten houden hierbij een supersimpel* recept voor heerlijke pompoensoep.

* Vind je dit recept wel heel simpel en wil je je wat meer uitsloven in de keuken, dan is de pompoensoep van Jamie Oliver leuker ūüôā

Simpele snelle pompoensoep
Simpele snelle pompoensoep

Wat heb je  nodig voor simpele snelle pompoensoep? (2 personen)

  • staafmixer
  • 1 kleine pompoen of 1/2 grote pompoen
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1/5 salamiworst, in reepjes (kun je ook weglaten)
  • verse peterselie (kun je ook weglaten)
  • cr√®me¬†fraiche (kun je ook weglaten)

Hoe maak je simpele snelle pompoensoep?

Zoals je in de ingredi√ęntenlijst ziet, heb je eigenlijk alleen pompoen en bouillonblokjes nodig. Less is more ūüôā

Het snijden van de pompoen is het meeste werk, zorg dat je een scherp mes hebt. Snij de pompoen doormidden en schraap met een lepel de pitjes eruit. Snij de helften in partjes. Snij met mes of dunschiller de schil eraf en snij daarna de partjes in blokjes.

Verhit wat olie in een pan en bak de pompoenblokjes op laag vuur al omscheppend een paar minuten. Kook intussen water in de waterkoker. Giet het water bij de pompoenblokjes, zodat ze ruim onder water staan (ongeveer 1 a 1,5 liter). Doe er 2 bouillonblokjes bij en breng aan de kook. Laat het 15 minuten koken, totdat de pompoenblokjes zacht zijn. Pureer de soep met de staafmixer en voeg evt nog wat water toe als het teveel op puree lijkt. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Evt kun je er nu nog in reepjes gesneden salami en gesnipperde verse peterselie bijdoen en dit even meeverwarmen. Opdienen (evt met beetje crème fraiche) en smullen!

 

 

Share This Post:

Nicolette

Leave A Comment