Bijzettafeltje van krukje en dienblad DIY

Mijn laatste creabea projectje was er eentje van weinig werk en toch een heel leuk resultaat (mijn ideale combi). Ik ben er erg blij mee, en wie weet kan ik er iemand mee inspireren. Daarom vandaag op deze blog het reuzehippe makkelijk te maken DIY bijzettafeltje van een krukje en een dienblad.

Wat ik heb gedaan is een oud krukje en een hip vintage dienblad samenvoegen tot een leuk en handig bijzettafeltje. Okee, ik moet bekennen dat een zekere mannelijke huisgenoot het boor- en schroefwerk op zich heeft genomen, maar dat had ik natuurlijk ook prima zelf kunnen doen ; )

Bijzettafeltje van krukje en dienblad DIY

Wat heb je nodig voor dit DIY bijzettafeltje?

  • Een krukje. Kijk op je zolder, op andermans zolder, bij de kringloop of op Marktplaats. Er is altijd wel ergens een leuk krukje te vinden. Of koop een nieuwe, bijvoorbeeld bij Ikea.
  • Een vrolijk dienblad. Ik vind het zelf mooi als het dienblad minimaal zo groot is als het zitvlak van het krukje. Meet dus even de maten en zorg dat je krukje en je dienblad qua formaat bij elkaar passen. Ik kocht mijn vintage dienblad bij Eetcafé Te Koop, maar ook hier geldt: snuffel op zolder(s), kringloopwinkels, Marktplaats of gewoon in de stad.
  • 4 stevige schroeven en een boormachine.
  • Eventueel kun je bij de bouwzaak 4 kleine wieltjes kopen als je er een verrijdbaar tafeltje van wilt maken.

Hoe maak je het DIY bijzettafeltje?

Leg het dienblad op het krukje en bepaal waar de 4 schroeven moeten komen zodat ze én door het dienblad én door het krukje gaan. Zet stipjes met een stift waar de schroeven moeten komen. Pak je boormachine en boor de 4 gaten op de aangegeven plaatsen. Boor in 1 keer door zowel het dienblad als het krukje heen. Misschien is het handig om dit met z’n tweeën te doen, om te voorkomen dat het dienblad verschuift. Als de gaatjes zijn geboord draai je de schroeven erin en dan zit het dienblad vast. Monteer eventueel de wieltjes eronder en klaar is je hippe bijzettafeltje!

 

Share This Post:

Nicolette

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.