DIY: Lettervaas van kartonnen letter Xenos

De meest bezochte pagina op Reuzehip is mijn blog over kartonnen letters van de Xenos. Ik kreeg ze twee jaar geleden kado bij de geboorte van mijn zoontje en toen schreef ik er een stukje over. Sinds die dag komen er dagelijks allerlei bezoekers naar Reuzehip via de zoekwoorden ‘kartonnen letters Xenos’. Zo kwam ik op het idee om zelf ook eens iets met zo’n kartonnen letter van de Xenos te doen. Iets creatiefs, leuk voor m’n DIY-rubriek :). Het werd een bloemenvaas, een lettervaas.

Lettervaas DIY kartonnen letter Xenos

De inspiratie kwam via Markita, daar had ik deze prachtige lettervaas van keramiek gespot. Maar met een baby en peuter in huis sneuvelen mijn spullen tegenwoordig aan de lopende band en het leek me dus niet zo’n goed moment om deze mooie breekbare vaas aan te schaffen. Ik bedacht daarom deze DIY lettervaas met de populaire kartonnen letter van de Xenos. Kindproof en budgetproof, yeah!

Ik maakte voor mijn zoontje Kasper een bloemenvaas van de letter K. Leuk om straks op zijn verjaardag wat vrolijke bloemetjes in te zetten. Deze lettervaas is wit geverfd, maar je kunt ‘m natuurlijk zo bont verven en versieren als je maar wil. Ook leuk om met kinderen te doen!

Lettervaas DIY kartonnen letter Xenos

Wat heb je nodig voor je DIY lettervaas?

  • Een kartonnen letter (bekijk het assortiment op Xenos.nl)
  • Een glaasje of vaasje dat precies in de poot van de letter past. Ik vond bij Xenos een borrelglaasje dat precies paste.
  • Een bakje rijst
  • Een scherp mes
  • Verf en/of andere versiersels: washi-tape, stickers, stiften etc.

Hoe maak je je DIY lettervaas?

Snij met een scherp mes een gat in de poot van de letter. Verf en/of versier je letter naar wens. Giet de rijst in de poot van de letter, dit zorgt voor stabiliteit en vormt de basis waar je (borrel)glaasje op staat. Zet dan het glaasje erin en klaar is je bloemenvaas. Bloemetjes erin, enjoy!

Share This Post:

Nicolette

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.