DIY: van kratje tot hippe planten- of boekenstandaard

De kratjeshype, je kunt ‘m haast niet gemist hebben. Zou de manie al op z’n hoogtepunt zijn? In mijn huis kennelijk nog niet, want hoewel ik niet bepaald een gebrek heb aan kratjes, kon ik me gisteren bij de Hema toch niet inhouden. Kratjes zijn gewoon een geweldig accessoire voor in huis! Je hebt ze in allerlei hippe kleurtjes, in groot en klein, en je kunt er alles in opbergen. Bruikbaar voor – ik loop in gedachten even door mijn huis…. – sjaals en mutsen, knutselspullen, treinbanen, duplo, vieze was, schone was, plantjes, boeken, en ga zo maar door. Je zou haast denken dat je anno nu niet meer zonder kunt :).

Gisteren kocht ik dus mijn zoveelste kratje, dit keer bij de Hema. Een schattig kratje: beetje laag, niet te groot,  en een mooi zachtroze kleurtje. Gelukkig was ik lopend en kon ik maar één kratje meenemen, anders had ik me vast laten verleiden tot de 2+1 gratis deal ;). Onderweg naar huis bedacht ik dat ik hier wel een leuke DIY van zou kunnen maken. Gelijk maar aan de slag met mijn goede voornemen om in 2019 meer te bloggen. Dus…pak je pen en papier want hier volgt een leuke en makkelijke DIY voor iedereen die de kratjeshype nog niet zat is!

DIY: Hoe maak je van je kratje een hippe planten- of boekenstandaard

In deze DIY laat ik zien hoe je van een kratje een hippe standaard maakt. Ik heb er plantjes en boeken in gezet, maar je kunt ‘m natuurlijk voor van alles gebruiken. Je hebt het volgende nodig:

  • Een kratje dus 🙂
  • Een krukje, bijvoorbeeld van de kringloop. Eventueel met een likje verf.
    • Het is het mooist als het krukje qua formaat van de bovenkant even groot is of iets kleiner dan het kratje. Het is mooier wanneer het kratje iets buiten het krukje uitsteekt dan wanneer dat andersom is.
  • 4 schroeven
  • Een schroevendraaier
  • Een boormachine

DIY kratje tot plantenstandaard Mary J.

Zet het kratje op je krukje en teken met een potlood 4 plekken waar je de gaatjes gaat boren. In het kratje zitten vaak al openingen, teken daar de gaatjes. In het kratje hoef je dan niet te boren, alleen in het krukje. Boor in het krukje 4 gaatjes op de getekende plekken. Pak je schroevendraaier, zet het kratje op het krukje en schroef het kratje vast. Zet er wat leuke plantjes in, of een stapel boeken., en klaar is het!

Easy, toch 🙂

Veel plezier met DIY’en, en ik zie heel graag foto’s van jullie creaties langskomen!

 

\\ Vond je deze post leuk en wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs? 
Volg Mary J. dan op Instagram, Facebook of Twitter
Share This Post:

Nicolette

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.