Uittip: Dutch Design Week in Eindhoven

Zoek je nog een leuke activiteit voor komend weekend? Op naar Eindhoven! De Dutch Design Week 2015 is the place to be! En mocht het niet lukken, zet ‘m dan vast in je agenda voor volgend jaar.

Dutch Design Week EindhovenIk bracht zelf vorig weekend een bezoekje aan de Dutch Design Week (DDW) 2015, en ik vind het echt een aanrader! Er is ontzettend veel leuks te zien en te doen tijdens de DDW. Heel Eindhoven staat in het teken van creativiteit en design, gasten komen uit alle windstreken het beroemde Dutch Design bewonderen. Ruim een week lang (van 17 t/m 25 oktober) zijn er tal van exposities en activiteiten op het gebied van Nederlands design. Op allerlei plekken in de stad zijn dingen georganiseerd. Wij waren er twee dagen, maar zelfs dat is niet genoeg om alles te bekijken. Een paar tips:

1. Neem de tijd voor de DDW

Er is zo veel te doen en te zien, dat een middagje eigenlijk niet genoeg is. Neem dus lekker de tijd, zodat je zowel in de binnenstad als op Strijp (iets buiten het centrum) kunt rondkijken. Er zijn ook nog allerlei extra activiteiten, zoals muziek. ’s Avonds is er dus ook nog genoeg te doen. Maak je er een weekendje van, dan kan ik onze B&B The Place to Be aanraden. Op loopafstand van het centrum, en ze hebben het schattigste ontbijtkamertje ever : ) (zie mijn Instagram).

2. Er is voor elk wat wils, kies vooral wat jou aanspreekt

Op de Dutch Design Week kun je kennis maken met allerlei soorten Nederlands design. Van heel toegankelijk tot heel experimenteel. Vind je het leuk om design te spotten dat je wel in je eigen huis zou willen (en wil je misschien zelfs wat kopen)? Ga dan naar Strijp, neem bijvoorbeeld een kijkje in  het Klokgebouw of bij Piet Hein Eek. Je kunt in dit gebied ook goed shoppen. Laat je je liever verrassen door apartere ontwerpen of uitvinding-achtig werk van (aanstormend) ontwerptalent? Dan is de eindexamenexpositie (graduation show) van de Design Academy in deWitteDame in het centrum een aanrader. Ook Sectie C, iets buiten het centrum, schijnt bijzonder te zijn. Wij kregen dit als tip, maar hadden zelf helaas geen tijd meer om hiernaartoe te gaan.

3. Kinderen mee? Ja leuk!

De DDW is prima te bezoeken met kinderen. In het Strijp-deel kunnen kinderen lekker buiten spelen, er heerst daar een beetje een festivalsfeer. Sowieso is dit deel leuk om te bezoeken, vanwege de gave oud-industriële looks van het terrein en de gebouwen. En neem je kinderen natuurlijk ook lekker mee naar de exposities. Er is zelfs een speciale DDW kids-route gemaakt, waarbij precies de plekken zijn aangegeven die leuk zijn voor kinderen.

4. Don’t know where to start? Volg een van de routes

Heb je het idee dat je niet weet waar je moet beginnen, omdat er zo veel leuks en moois is? Volg dan een DDW-route. De organisatie van de Dutch Design Week is zo aardig geweest om allerlei routes op te zetten. Zoals ‘my first DDW route’ of de ‘inspiration for living and interior route’ en de ‘digital design route’. Wederom, voor elk wat wils!

5. Laat je verrassen!

Wij gingen zelf een beetje op de bonnefooi en lieten ons verrassen. Daardoor kwamen we o.a. in ‘de kazerne’, een supermooi oud gebouw in het centrum waar Eigen Huis & Interieur de top10 Nederlandse designers presenteerde. Alle ontwerpers waren aanwezig, we kwamen toevallig net binnen tijdens de presentatie. We zagen een bijzondere expositie in het Veemgebouw omdat we zochten naar het werk van een bekende. In het Klokgebouw troffen we zelfs een oud huisgenoot die we 10 jaar niet hadden gezien, hij bleek prachtige draadlampen te maken (even wat reclame voor Atelier Robotiq : ). En we ontdekten hoe leuk Eindhoven is. Jammer dat we zondag weer naar huis moesten.

Alle benodigde info over de DDW vind je op www.ddw.nl

Veel plezier en wie weet tot volgend jaar tijdens de Dutch Design Week!

Share This Post:

Nicolette

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.