Fantastische groene tas gemaakt van oude treinbankjes

Het is bijna een jaar geleden dat ik deze geweldige groene tas van 2ndare paginagroot in het Volkskrant Magazine zag staan. Ik was kennelijk niet de enige die als een blok viel voor deze knalgroene tas, gemaakt van oude treinbankjes, want de levertijd was zo lang dat ik alweer haast was vergeten dat ik ‘m had besteld. De mensen bij 2ndare hebben na het verschijnen van het magazine waarschijnlijk maandenlang dag en nacht als een gek treinbankjes gesloopt, leer verwerkt en tassen genaaid, om aan de grote vraag te voldoen. Althans, zo stel ik me voor.

De DD-AR Shopper, genoemd naar het type treinstel, is mijn ideale tas. Lekker knalkleurtje, hippe looks, veel ruimte zonder op een weekendtas te lijken, en hij kan tegen een stootje. De tas is immers van stoelbekleding uit de oude NS-dubbeldekkers gemaakt, dus met het oerdegelijke materiaal zit het wel goed. Zolang de oude dubbeldekkers worden afgebroken worden de tassen gemaakt. Op elke tas vind je een label met het nummer van het treinstel en het betreffende bankje. Duizenden mensen hebben rondgereisd op dit bankje, en nu reist de tas vrolijk nog een tijdje verder aan mijn arm. Een heerlijk staaltje feel good recycling!

Het bedrijf 2ndare, dat de treintas maakt, staat voor een tweede durf, een tweede kans, het tweede leven dat ze geven aan bekledingen uit openbare ruimtes. De DD-AR Shopper is voor 99 euro te koop via de webshop van 2ndare.

Groene tas DD-AR Shopper van 2ndare

Share This Post:

Nicolette

 • 2 COMMENTS

  1. Cindy 14 september - 2013 Reply

   Wow dat is tof. Jammer genoeg net een shopper van Herschel gekocht. Dus deze gaat op mijn wishlist 🙂

   • Nicolette 14 september - 2013 Reply

    Ja hij is echt cool. Ik zou m toch maar vast kopen, voor je t weet zijn er geen treinbankjes meer 🙂

  Leave A Comment

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.