Heel Holland bakt voor HEMA: een heerlijke finale

HEMA is hip, HEMA is populair, en iedereen kent wel de taarten van HEMA. Geen wonder dat de taartenbakwedstrijd die HEMA voor haar 90-jarig bestaan organiseerde, enorm populair was. Via verschillende voorrondes kwamen gisteren 90 getalenteerde thuisbakkers naar het HEMA hoofdkantoor voor de grote finaledag. Vanuit heel het land kwamen de bakkers met hun creaties naar Amsterdam om hun taarten aan elkaar en aan een vakjury te laten proeven. En yessss ik stond op de perslijst, en yessss ik mocht ook proeven! Wat een heerlijke dag was het en wat is het bloggersleven toch mooi :).

De finalisten waren stuk voor stuk ontzettend goed en de taarten zagen er fantastisch uit. Allerlei soorten taarten stonden uitgestald op lange tafels, de een nog mooier dan de ander. Het niveau lag overduidelijk hoog en de foto’s zeggen genoeg. Extra leuk was dat er ook een paar zeer jonge bakkers een plekje in de finale hadden bemachtigd. Zo was er een 13-jarige banketbakker in de dop, die met zijn ‘brokkenpootjestaart’ bijzondere sier maakte. En de twee stralende 10-jarige meisjes die bijna de prijs voor meest creatieve taart in de wacht sleepten waren aandoenlijk om te zien.

Nadat de deelnemers elkaars taarten hadden geproefd en beoordeeld, was het aan de vakjury om de taarten te beoordelen. De jury bestond o.a. uit Marcus Polman, jurylid bij MasterChef Holland, Monique van Loon van Culy.nl en John Vermin, manager bakkerijen van HEMA. Deze spannende pauze voor de deelnemers was voor mij als HEMA-fan een mooi moment voor een kleine rondgluursessie in HEMA’s headquarters (supertof gebouw, Jip en Janneke op de muur en aardige mensen :).

Gelukkig voor de deelnemers was de jury er snel uit. Tromgeroffel, een kring vol nerveuze bakkers en daar was dan de naam van de winnaar. Roos Mijnheer werd naar voren geroepen als winnares van HEMA’s Taartbakwedstrijd. Haar prachtige Red Velvet laagjestaart was de mooiste en lekkerste van alle taarten. De prijs voor meest creatieve taart ging naar Jessica Pereboom, met haar mooie chocolade-discodiptaart ‘Choco Loco’.

Benieuwd naar de Red Velvet taart van Roos? Vanaf oktober is ie te koop bij HEMA! Een welverdiende prijs en grote eer voor Roos, en een gelukje voor ons allemaal :).

Dank HEMA en Pitch PR voor deze leuke dag!

winnares
Roos is de winnares van HEMA’s Taartbakwedstrijd!
winnende taart
De winnende Red Velvet taart van Roos tijdens de proefsessie, mmmmjammie!
hema jury
Vakjury in actie!
IMG_5761
De bijna winnaar, geweldig concept!
creatief
De meest creatieve taarten, zijn het geen plaatjes?
hema interieur
Zo leuk ziet het HEMA hoofdkantoor er van binnen uit, hallo Jip en Janneke!

 

Vond je deze post leuk en wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs? 
Volg Mary J. dan op Instagram, Facebook of Twitter
Share This Post:

Nicolette

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.