Hip & creatief pallet-idee: de pallet tuin

Tijd voor een nieuw rubriekje! DIY oftewel do-it-yourself is hét ding de laatste tijd. Nou ben ik best wel een crea-typje, dus ik ga graag mee in de knutseltrend. Sinds de komst van mijn babyboy is het alleen wel zoeken naar de tijd hiervoor. Hoewel het erg leuk is om mooie dingen te maken verkies ik vaak toch de aantrekkelijke bank-TV combi boven het gefröbel. Maar soms komt een van mijn DIY-projecten wel van de grond, bijvoorbeeld deze vrolijke pallet tuin.

Zelfgemaakte pallet tuin

We hadden hier al een tijd een pallet staan en het leek me leuk om daar iets van te knutselen. Even googelen op ‘creatief met pallets’ leverde het idee van een pallet tuintje op. Helemaal perfect, want in mijn kleine stadstuintje kan ik elke extra vierkante meter tuin (zelfs verticaal) goed gebruiken. Daarnaast vrolijkt het de saaie stenen muur flink op. Ook voor mensen met een balkon is de pallet tuin ideaal. Vanuit je ligstoel wat takjes verse munt plukken voor in je drankje, dat klinkt toch goed :).

Ik heb de pallet tuin als volgt gemaakt: ik heb stukken worteldoek (daar kan het water een beetje doorheen) als een soort zakjes in de pallet vastgespijkerd. Deze gevuld met aarde en daar de plantjes in gezet. Vervolgens de pallet op de muur geschroefd. Ik heb de pallet tuin nog wat opgeleukt door er kleurrijke lege blikken van de Turkse supermarkt op te schroeven. Hier kun je natuurlijk ook plantjes in doen. Je kunt alle soorten plantjes in je pallet tuin zetten, zolang je ze maar af en toe water geeft. Ik heb zelf een kruidentuintje van mijn pallet tuin gemaakt, waarbij ik de kruiden heb afgewisseld met campanula (plantjes met kleine gekleurde bloemetjes).

Have fun!

Zelfgemaakte pallet tuin

 

Share This Post:

Nicolette

 • 1 COMMENT

  1. PalletDiscounter 10 september - 2018 Reply

   Erg leuk idee en zo je maar wat je allemaal wel niet met houten pallets kunt maken!

  2. Cindy 06 september - 2013 Reply

   Wat een goed idee, ook erg leuk met die blikjes!

  Leave A Comment

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.