Hippe vetplantjes en DIY bloempotje

Vetplantjes zijn cute, reuzehip én makkelijk te onderhouden. Je hoeft er geen groene vingers voor te hebben en ze hebben maar weinig water nodig. Ideaal plantje dus! Geen wonder dat het op Instagram en Pinterest wemelt van deze leuke plantjes.

Ik had al een paar grote vetplanten in huis staan, maar ik miste nog een stel van die schattige kleine exemplaren. Gelukkig kwam mijn collega Sandra afgelopen week langs met een grote bak vol hippe mini vetplantjes, die zij verkocht namens Starters4Communities. En nu hoor ik er weer helemaal bij : )

Omdat zo’n vrolijk vetplantje natuurlijk een mooie bloempot verdient, heb ik wat oude Olvarit potjes gepimpt. In deze DIY laat ik je zien hoe je een saai glazen potje omtovert tot een hippe bloempot voor je vetplant.

 
DIY bloempot voor hippe vetplantjes

DIY bloempot voor je hippe vetplantje: wat heb je nodig?

  • Een glazen potje (bijv. van de pesto, olijven, jam, Olvarit, sambal…)
  • Plakband of washi tape
  • Cadeaulint ‘raffia’ van Xenos
  • Potgrond

 
DIY bloempot voor hippe vetplantjes

DIY bloempot voor je hippe vetplantje: hoe maak je het?

Maak het potje schoon. Plak het begin van het raffia lint vast met een tapeje. Draai het lint dan strak om het potje. Je kunt een deel van het potje doen, of het hele potje. In plaats van één kleur kun je ook meerdere kleuren gebruiken. Klem het uiteinde van het lint vast onder de laatste ‘baan’, of plak het vast met lijm of tape. Vul het potje met potgrond en zet het vetplantje erin. Klaar om naar de vensterbank te verhuizen!

PS: Je kunt je glazen potje natuurlijk op veel meer manieren versieren. Denk aan wol, touw, washi tape of (fluor)verf. Je hoeft niet lang te zoeken, er zijn online ontzettend veel voorbeelden te vinden. Veel plezier!

Share This Post:

Nicolette

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.