Ideetjes voor een oude platenkoffer

Vorig weekend kocht ik bij een kraampje op ons wijkfeest een prachtige oude platenkoffer. Niet dat ik zo vaak met m’n platencollectie op stap ga, maar ik heb nogal een zwak voor mooie tweedehands spulletjes en kon het schattige blauwe koffertje niet laten staan. Is het geen plaatje?

Platenkoffer DIYEen platenkoffer vol herinneringen

De verkoper vertelde me dat zijn dochter haar tekeningen in zo’n koffertje bewaarde. Zo kwam ik op het idee om de platenkoffer te gebruiken als verzamelplaats voor de mooiste tekeningen van de kindjes. De platenkoffer heeft aan de binnenkant namelijk een papieren harmonica, waar vroeger de platen in bewaard werden. Ideaal voor het opbergen van kindertekeningen, schilderijtjes en knutselwerkjes. Hopelijk wordt het in de loop der jaren een mooie koffer vol herinneringen aan hun kindertijd.

Nog meer DIY ideetjes voor een oude platenkoffer

Natuurlijk kun je nog veel meer leuks doen met een oude platenkoffer. Om inspiratie op te doen hier alvast wat ideetjes. Heb je een exemplaar met een papieren harmonica aan de binnenkant, dan kun je dit perfect gebruiken voor het bewaren van knipsels, recepten, foto’s of brieven. Of maak er een hip platenkoffer-tafeltje van (even googelen voor de DIY’s). Je kunt ‘m ook aan de muur hangen als wandkastje of brievenhouder, of zet ‘m neer als opbergbak. Als je handig bent kun je ‘m ombouwen tot hip omhulsel voor je platenspeler, zet er in de tuin een stel vrolijke (vet)plantjes in, of….of…..of…er is vast genoeg te bedenken! Have fun!

PS: Ik kocht de platenkoffer bij Meneer en Mevrouw de Boer Vintage, ze hebben nog veel meer leuks online staan. Aanrader!

 

Share This Post:

Nicolette

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.