Kinderuittip: Festival Tweetakt in Utrecht

Het is lente dus we kunnen weer heerlijk naar buiten! Zoek je nog een leuk kinderuitje voor het weekend? Neem dan eens een kijkje bij Festival Tweetakt in Utrecht, om precies te zijn bij de locatie Fort Ruigenhoek. Het is geen speciaal kinderfestival, maar het Utrechtse kunstenfestival (en zeker de locatie Ruigenhoek), is wel heel erg geschikt om je kindjes mee naartoe te nemen! Perfect voor een zonnige weekenddag, en weer eens wat anders dan die speeltuin waar je al 100 keer bent geweest :). Ik nam vorig weekend alvast een kijkje.

Voorgaande jaren was er een ballenbak op het festivalterrein, en ik had de kinderen dus ‘meegelokt’ met de belofte dat ze weer een duik konden nemen bij het fort. Gelukkig voor ons stond de ballenbak er dit jaar weer, pfieuw. Terwijl de kinderen in de bak rondsprongen konden wij genieten van een zeer nodig kopje koffie (de gouden tip om een baby te laten (door)slapen is nog altijd welkom ;)).

Opgeladen (wij) en uitgeraasd (de kids) konden we daarna het terrein gaan verkennen. Tijd voor wat cultuur. Geen stoffige cultuur natuurlijk, daar doet Festival Tweetakt niet aan. Zo waren er gave video-kunstwerken waarbij je het gevoel had in een soort hallucinatie te zitten (mijn zoontje van 5 kregen we haast niet meer mee naar buiten). Er waren mysterieuze muziekdoosjes en enorme olifanten waar je op mocht klauteren. Voorstellingen waren er ook, en een enorme kunstwerkenachtbaan, maar verder zal ik niet alles verklappen.

Dit alles vindt plaats op een oud fort, net buiten Utrecht. De kunstwerken en installaties zijn in en om het fort gebouwd. Heel gaaf voor jong en oud om rond te struinen en in alle hoeken en gaten van het fort bijzondere kunst te ontdekken. Kinderen kunnen nog een soort speurtocht doen, er zijn skelters om op rond te crossen en op de heuvels rondom het fort mag naar hartelust geklommen en naar beneden gerend worden. Hartstikke leuk dus allemaal, voor jong en oud!

De praktische info

Festival Tweetakt is een jaarlijks kunstenfestival op verschillende locaties in en rond Utrecht. In de stad is ook allerlei leuks te doen voor jong en oud, maar daar ben ik zelf nog niet wezen kijken.

Je kunt Festival Tweetakt op Fort Ruigenhoek nog bezoeken op de volgende zondagen, van 11.00 tot 18.00 uur:

  • zondag 15 april / zondag 22 april / zondag 29 april
  • zaterdag 5 mei (Bevrijdingsdag) / zondag 6 mei / donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag) / zondag 13 mei (Moederdag) / zondag 20 mei (1e Pinksterdag) / maandag 21 mei (2e Pinksterdag) /zondag 27 mei
  • zondag 3 juni /zondag 10 juni

Kaartjes voor Tweetakt op Ruigenhoek kosten 8 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen van 4 t/m 17 jaar. Kinderen van 0 t/m 3 zijn gratis. Je kunt de kaartjes ter plekke kopen of vooraf online bestellen via de website van Tweetakt. Hier vind je ook alle verdere informatie over het festival.

Het adres van Fort Ruigenhoek is: Ruigenhoeksedijk 125 in Groenekan, net buiten Utrecht.

Veel plezier!

\\ Vond je deze post leuk en wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs? Volg Mary J. dan op Instagram, Facebook of Twitter
Share This Post:

Nicolette

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.