Kleurrijke risotto met snijbiet | Uit de keuken van Mary J.

Bij de Moestuin* in Utrecht kocht ik een fantastische ‘vergeten groente’. Snijbiet. Nooit eerder gezien, en om eerlijk te zijn kocht ik ‘m vanwege z’n onweerstaanbare looks. Het prachtige bosje stengels had alle kleuren van de regenboog, ik kon het gewoon niet laten liggen. Bovendien kwamen ze volgens het meisje achter de kassa vers van het land, dus wat wil een mens nog meer. Thuis overwoog ik even om de snijbiet met z’n mooie stengels in een vaas te zetten, maar besloot toen toch om er maar iets lekkers mee te gaan koken. Een paar appjes met vriendinnen later (‘wat maak je eigenlijk van snijbiet‘) lag ons avondeten vast: risotto met snijbiet. Een geslaagd experiment, al zeg ik het zelf!

Probeer het ook en zet eens deze prachtige vergeten groente op tafel!
* De moestuin is naast moestuin ook een geweldige speelplek voor kindjes, koffiezaak, lunchroom en feestlocatie (bonustip, gratis bij dit recept :))
snijbiet

Wat heb je nodig voor risotto met snijbiet

  • Klontje roomboter
  • Risottorijst (ik reken altijd een klein kopje rijst per persoon)
  • Bosje verse snijbiet (stengels en blad)
  • 1 rode ui
  • 1 Bouillonblokje (kip of groente)
  • Beetje zout en peper
  • Stukje feta

ristotto met snijbiet

Hoe maak je risotto met snijbiet

  • Zet de waterkoker aan (ongeveer 1 liter)
  • Smelt een klontje boter in een pan met dikke bodem
  • Snipper de rode ui en fruit even in de pan, bak dan de risottorijst even mee
  • Maak intussen de bouillon van het gekookte water plus een bouillonblokje
  • Giet een beetje bouillon bij de rijst, roer door en breng aan de kook
  • Beetje bij beetje giet je er steeds een scheutje bouillon bij en je blijft roeren
  • Was intussen de snijbiet en hou de stengels en bladeren apart
  • Snij eerst de stengels in kleine stukjes en roer door de rijst
  • Ga verder met je risotto (scheutjes bouillon en roeren maar), dit duurt 20 a 30 minuten
  • Snij intussen de bladeren van de snijbiet in kleine stukjes
  • Als de risotto bijna klaar is (de rijst is dan nog een klein beetje hard van binnen, af en toe proeven dus) roer je de bladeren van de snijbiet erdoor (deze heeft namelijk minder tijd nodig om gaar te worden)
  • Breng op smaak met peper (evt zout als het nodig is)
  • Als de rijst gaar is, is je risotto klaar (de rijst is dan niet meer hard van binnen)
  • Versier je risotto met wat blokjes fetakaas of ander lekkers, en serveer met een frisse salade.
Eet smakelijk!
Vond je deze post leuk en wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs? 
Volg Mary J. dan op Instagram, Facebook of Twitter
Share This Post:

Nicolette

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.