Leggings voor hippe kleine jongetjes

Leggings iets voor meisjes? Welnee! Leggings zijn ook reuzehip voor kleine jongetjes. Ik trek mijn zoontje Kasper (net 1 jaar) altijd graag een legging aan.

Dat mijn mening wordt gedeeld door menig moeder bewijst wel de laatste give-away-actie van mijn hippe collegablogger Esther van Urban Moms. Zij mocht namens webshop Little Sahou 2 leggings van het merk Indikidual weggeven. De actie was een groot succes, en niet alleen bij de meisjesmoeders. Opvallend veel moeders schreven als reactie dat ze de hippe broekjes zo graag wilden winnen voor hun stoere boys.

Dat Kasper die broekjes draagt is overigens niet zozeer een fashion statement, maar meer uit nood geboren. Hij krabt het eczeem op z’n beentjes stuk als hij de kans krijgt, en bij een strak broekje of legging met sokken eroverheen lukt dat niet. Minder krabben betekent een vrolijker Kasper, dus I love leggings! Bovendien, het kruipt/slaapt/speelt/knuffelt ook veel lekkerder in zo’n fijn broekje.

Hippe leggings voor stoere kleine jongetjes

Om leuke jongensleggings te vinden moet je wel even goed zoeken. Voor kleine babyjongetjes kun je goed terecht bij de standaard babywinkels zoals Prénatal, maar vanaf maatje 62/68 houdt het daar toch echt op met de strakke broekjes. Bij de Hema vond ik laatst nog wel een donkerblauw strak broekje in maat 86, maar bij het afrekenen stond er toch weer ‘legging meisjes’ in het schermpje. Minder leuk.

Gelukkig is er online wel volop keus in leuke jongensleggings en strakke broekjes. Zo koop ik regelmatig vrolijke leggings van 4funkyflavours en de Scandinavische merken zoals Smafolk (kijk eens bij Bambooz en Kleertjes.com, die hebben een grote collectie en vaak sale). Laatst heb ik via Marktplaats voor een paar euro allerlei Chinese leggings met grappige kinderprints op de kop getikt. Ook heeft de Zara hele stoere broekjes (niet duur), en de eerder genoemde mooie Indikidual leggings van Little Sahou staat ook erg hoog op m’n wishlist. Het stoere Nederlandse merk Tumble ‘N Dry heeft ook veel toffe broekjes voor jongens. Keus genoeg dus voorlopig!

Vond je deze post leuk en wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs? 
Volg Mary J. dan op Instagram, Facebook of Twitter

 

Share This Post:

Nicolette

 • 9 COMMENTS

  1. […] Ze zijn vaak uniseks, zoals leggings voor boys […]

  2. Diana 18 november - 2013 Reply

   Bij de Zara hebben ze 3 enorm leuke leggings voor jongens , 7,95! Baby jongens tm maat 92

   • nicolette 18 november - 2013 Reply

    Leuk! Ik ga er gauw eens kijken!

  3. Esther | UrbanMoms.nl 18 november - 2013 Reply

   Wat lief!! Dank voor de mention! En leggings mogen zeker voor boys, yay!

   • nicolette 18 november - 2013 Reply

    Geen dank! En zeker een grote yay voor kleine boys in hippe leggings!

  4. Marije 16 november - 2013 Reply

   Kasper staat alles goed!

   • nicolette 17 november - 2013 Reply

    🙂

  5. Cindy 15 november - 2013 Reply

   Super leuk leggings voor boys! Onze Seppe draagt ook graag leggings, terwijl Jente leggings stom vindt 🙂

   • nicolette 17 november - 2013 Reply

    Ja cool! Ik zag Seppe op de foto’s ook al in hele leuke leggings!

  Leave A Comment

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.