Hartverwarmende romige linzensoep met wortel en kokos | Uit de keuken van Mary J.

Mmmm, houden jullie ook zo van soep? Ik wel, dus tijd voor een nieuw rubriekje: Maandag soepdag!

Deze heerlijke wortel-linzensoep proefde ik voor het eerst op mijn werk. Mijn collega Marit nam een overgebleven pannetje mee en zo aten we in onze pauze soep uit de magnetron in lelijke kantoorkoffiebekers. Maar wat was ie lekker! Sinds die dag staat deze hartverwarmende oranje soep vaak bij ons op tafel. Ook de kindjes zijn er dol op, ze vragen regelmatig om ‘lintensoep’*. Met de aanwijzingen van m’n collega en mijn eigen draai ontstond het recept voor deze overheerlijke soep met wortel, rode linzen en kokos. Deze lekkere linzensoep is makkelijk en snel te maken, perfect voor maandag soepdag!

* Ik maak er voor de kinderen vaak een lekker zacht soepje van, met weinig peper en veel kokoscrème, maar je kunt ‘m natuurlijk zo spicy maken als je zelf wilt!

Wortel rode linzensoep

Ingrediënten voor wortel- rodelinzensoep

  • 250 g rode linzen
  • 1 grote winterpeen
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stukje gember
  • 1/4 verse rode peper (als je van scherp houdt, dan meer :))
  • theelepel gemalen korianderzaad (ketoembar)
  • theelepel gemalen komijnzaad (djinten)
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • blokje santen / kokoscrème (+/- 50 g) of scheut kokosmelk
  • peper en zout

Hoe maak je deze wortel- rodelinzensoep

  • Kook ongeveer 1 liter water in de waterkoker
  • Snij de wortel, ui, knoflook, gember en rode peper (hoeft niet heel klein, je gaat nog pureren)
  • Verwarm wat olie in de pan
  • Fruit de ui, knoflook, gember en peper
  • Bak de specerijen even mee en blus af met een flinke eetlepel tomatenpuree
  • Voeg de wortel en rode linzen toe en roer door
  • Doe het gekookte water erbij en de bouillonblokjes
  • Breng aan de kook en laat het zo’n 20-30 minuten koken
  • Af en toe roeren en als de soep te dik wordt wat extra water toevoegen (linzen nemen veel vocht op)
  • Als de wortel zacht is en de linzen gaar kun je de soep pureren
  • Roer er tot slot de santen of een scheut kokosmelk door (en vergeet niet te proeven : )
  • Lekker met een broodje erbij, en eventueel wat verse koriander of feta eroverheen

Eet smakelijk!

Vond je deze post leuk en wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs? 
Volg Mary J. dan op Instagram, Facebook of Twitter
Share This Post:

Nicolette

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.