Mary J. ontdekt: Kabouterpad Baarnse Bos in Baarn

Het is heerlijk herfstig momenteel, en de natuur is met al die kleuren op z’n mooist. Lekker dus om eropuit te gaan, fijn naar buiten! Een tijdje geleden ontdekten wij het Kabouterpad Baarnse Bos, en dat is voor kleine kinderen een echte aanrader!

We gingen een paar weken geleden voor het eerst naar het Kabouterpad in Baarn. Onze baby was toen net geboren en we wilden eens testen hoe het met 3 kids in de auto zou zijn. Een kwartiertje rijden vanaf Utrecht durfden we wel aan :-).

Kabouterpad Baarnse bos

Het was heerlijk om na twee weken slaapkamer even er uit te zijn. Het weer werkte mee en de kindjes vonden het kabouterpad geweldig. Ik genoot van de blije gezichtjes, de peuter en kleuter met hun puntmutsjes in het bos en de slapende baby in de kinderwagen.

Op het Kabouterpad lopen kinderen door het bos van kabouter naar kabouter, en bij elke kabouter kunnen ze een opdrachtje doen. Halverwege de route staat een schattig kabouter picknickplekje. Hier kunnen de kindjes het lekkers uit hun knapzakje opeten (hoewel die van ons dat al iets eerder op hadden ;-)).

Kabouterpad Baarnse bos

Het kabouterpad is heel erg leuk voor kindjes, en vanwege de enorme schattigheid ook zeer geschikt voor ouders (“och kijk nou toch hoe lief met z’n kaboutermuts! *zwijmel” : ). Het is natuurlijk ook heerlijk om gewoon met je kids in het bos te lopen, maar de extra’s van het kabouterpad maken dit wel tot een bijzonder uitje dat de kinderen zeker zullen onthouden.

De organisatie van het kabouterpad is in handen van Staatsbosbeheer. Wil je met je kinderen het kabouterpad lopen, dan betaal je per kind 5 euro. Je kind krijgt dan een knapzak met wat drinken en wat lekkers, een mooie kaboutermuts en een boekje met opdrachten. Na afloop krijgen de kleine avonturiers een heus kabouterdiploma. Mijn kinderen vonden het helemaal super!

De start van het Kabouterpad is bij Eethuys-Café De Generaal aan de Lt. Gen. van Heutszlaan 5, 3743 JL in Baarn. In dit kindvriendelijke eethuis kun je na afloop nog gezellig wat eten of drinken.

Meer info over het Kabouterpad Baarnse Bos vind je op de website van Staatsbosbeheer. Veel plezier!

Wil je meer inspiratie voor kidsproof uitjes in de regio Utrecht? Lees dan nog even mijn blog: Mary J. ontdekt | 15 kidsproof uitjes in de regio Utrecht

Kabouterpad Baarnse bos

\\ Vond je deze post leuk en wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs? 
Volg Mary J. dan op Instagram, Facebook of Twitter
Share This Post:

Nicolette

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.