Mijn 7 beste babyaankopen

Precies een maand geleden werd mijn derde kindje geboren. Zo’n lief klein baby’tje in huis is helemaal geweldig, maar ook weer even wennen. Mijn andere kindjes zijn inmiddels 3 en 5, dus de babyfase was voor ons alweer even geleden. Hoe zat het ook alweer met zo’n baby’tje, en wat heb je ook alweer allemaal nodig?

De laatste weken van de zwangerschap hebben we de noodzakelijke baby-spullen weer bij elkaar verzameld, want veel hadden we in de loop der tijd weggegeven of uitgeleend. Gelukkig ben je bij zo’n derde een stuk relaxter want je weet inmiddels dat een baby helemaal niet zo veel nodig heeft (hoewel de baby-bladen je een ander idee geven ;-)).

In deze eerste weken heb ik wel gemerkt dat er een paar dingen zijn die wel écht fijn zijn om in huis te hebben (los van de welbekende stapel hydrofieldoeken ;-)). Het leek me leuk om deze hier te delen. Nu is mijn baby pas 1 maand, dus als hij ouder wordt komen er vast nieuwe toppers bij op dit lijstje. Heb jij nog tips voor onmisbare babyspullen? Ik hoor ze graag!

Mijn 7 beste babyaankopen

1. De co-sleeper ofwel het aanschuifbedje

Oh yeah, wat is dit een fijne uitvinding! Ik zou willen dat ik dit bij mijn andere twee kinderen al in huis had gehad. Een co-sleeper is een wiegje dat aan één kant open is zodat je ‘m aan je eigen bed kunt schuiven. ’s Nachts hoef je dus niet steeds je bed uit, en met al het slaapgebrek is dat zo fijn! Handjes vasthouden, speentjes terugstoppen, het kan allemaal terwijl je zelf heerlijk onder je warme dekbed ligt. En bovendien is het zoooo gezellig en schattig, zo’n popje dat naast je ligt. Zelf kocht ik onze co-sleeper op Marktplaats, nieuwe exemplaren vind je bijvoorbeeld hier. Handige klussers kunnen een aanschuifwiegje ook zelf maken, door een zijkant uit een gewoon wiegje of ledikantje te halen.

Baby spullen

2. De draagzak of draagdoek

Bij de geboorte van mijn tweede had ik de ultieme handigheid van de draagzak en draagdoek al ontdekt. Zij woonde de eerste maanden van haar bestaan letterlijk in dat ding. Bij mijn dochter was het zo’n beetje de enige plek waar zij sliep overdag. Bij mijn zoontje nu blijkt het de ideale fix voor krampjes en andere onverklaarbare huilbuien. Baby’tjes vinden het heerlijk om bij je te zitten, en als moeder heb je dan (eindelijk!) je handen vrij. Zeker als je meer kinderen hebt en je moet tegelijk koken, billen afvegen, ruzies sussen (en natuurlijk je Instagram checken ;)) is dat echt een zegen. Draagzakken en draagdoeken heb je in alle soorten en maten. Een draagdoek vergt wat oefening om te knopen, een draagzak klik je gemakkelijker om en af (ook handig voor oppassers). Ik heb zelf een Ergobaby draagzak in bruikleen (deze heeft een speciaal verkleinkussen voor pasgeboren baby’s) en die bevalt me tot nu toe erg goed.

Baby spullen

3. De fijne kinderwagen

Omdat we onze oude kinderwagen weg hadden gedaan, speurden we Marktplaats af naar een nieuwe. Een fijne kinderwagen kopen is écht de moeite en het geld waard. Je kindje kan er heerlijk in liggen en in het ideale geval slaapt hij na een wandelingetje thuis nog even door in de gang :-). Ik vind het zelf heel fijn om een compacte wagen te hebben die soepel rijdt, liefst met 1 hand te besturen. Als je meer kinderen hebt, heb je in de praktijk namelijk maar 1 hand vrij heb ik gemerkt, de andere heeft vaak een kind of een fietsje vast :-). Wij kochten een tweedehands Bugaboo Frog en ik ben hier heel blij mee. De wagen rijdt zo licht dat mijn kinderen van 3 en 5 er altijd mee rondrijden. Extra leuk aan de Bugaboo is dat de bak relatief laag is, waardoor de kinderen makkelijk bij hun broertje in de wieg kunnen kijken.

Baby spullen

4. De wipstoel

Hoe lief je baby ook is, je kunt ‘m natuurlijk niet de hele dag vasthouden. Er zijn baby’s die je prima in de box kunt leggen, maar onze kinderen waren/zijn nooit echt blij in de box. Na twee minuten zijn ze er weer klaar mee. Ik vind zelf daarom een wipstoeltje ideaal. Als je baby wakker is, maar je moet toch zelf even wat doen, dan kun je ‘m prima lekker bij je in de buurt in zijn stoeltje zetten. Op het aanrecht tijdens het koken, op tafel bij het knutselen met je oudere kinderen, of in de badkamer als je zelf even wilt douchen. Je baby kan mooi kijken wat je allemaal aan het doen bent, en zelf heb je even je handen vrij. Ik leende zelf een wipstoeltje van Koelstra, die bevalt me erg goed.

Baby spullen

5. De iPad

Yes, ik weet dat onze moeders en oma’s het ook hebben gered zonder dit soort hulpmiddelen, en ja ik probeer ook heus het gebruik aan banden te leggen, en buitenspelen is beter enzo. Maar o wat ben ik blij met de uitvinding van de iPad. Als ik weer eens een avondmaal heb met hongerige baby aan de borst, gillende peuter die groente op de grond smijt en hyperactieve kleuter die rondjes rent rond de tafel, dan heb ik er geen enkel probleem mee om onze virtuele nanny even mee te laten eten :-).

6. De blije dozen

Als je zwanger bent, kun je je aanmelden voor allerlei gratis babydozen. De bekendste zijn de Blije Doos, en de Ouders van Nu Babybox. In die babydozen zitten nuttige dingen, zoals luiers, doekjes, een fles, een speen, billencrème, etc. Van mijn oudere kinderen weet ik dat je kinderen op oudere leeftijd ook nog dingen opgestuurd krijgen. Bijvoorbeeld een plastic bordje, precies op het moment dat hij zijn eerste boterham eet, of een broodtrommel als hij naar school gaat. Super handig! Persoonlijk vind ik de e-mail nieuwsbrieven (die je natuurlijk krijgt) niet spammerig maar vooral erg handig. Doordat ze precies aansluiten bij het aantal weken dat je zwanger bent of het aantal weken dat je baby oud is, is het echt informatie op maat. Ik klik zelf vaak door naar de artikelen, omdat ze precies aansluiten bij de vragen die ik op dat moment heb. Maar goed, als je hier niet van houdt of je wilt je gegevens niet prijsgeven, doe het dan vooral niet :-).

7. Bonus: de glow in de dark speen 🙂

Als laatste een heel klein maar heel fijn baby-dingetje. In een van de babydozen zat een speentje van Bibi. Ik had ‘m in de wieg van mijn zoontje gelegd, en ’s nachts kwam ik er ineens achter dat het speentje licht gaf! Een glow in de dark speen dus, hoe handig! Misschien bestond dit al langer en heb ik het altijd gemist, maar wat zou ik dit graag 5 jaar eerder hebben geweten :-). Ik herinner me vele nachten waarin ik in het donker weer eens op zoek was naar die onvindbare #$%*-spenen. Met deze uitvinding zie ik die nachten vanaf nu zonnig tegemoet!

Baby spullen

 

\\ Vond je deze post leuk en wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs? 
Volg Mary J. dan op Instagram, Facebook of Twitter
Share This Post:

Nicolette

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.