Ideaal soepje: lekker, makkelijk en snel. Als je niet zoveel tijd hebt om te koken, grijp dan niet naar de magnetronmaaltijd, maar neem 10 minuten langer de tijd en maak deze snelle minestronesoep. Door alle groentes krijg je er een een extra gezond en goed gevoel van. En dan kun je daarna met een gerust hart oneindig veel stokbroodjes met zelfgemaakte kruidenboter erbij eten 🙂
Wat gaat er allemaal in?
- Zakje Italiaanse wokgroente (400 gram) of zelfgesneden groente: wortel, prei, broccoli, etc.
- 1 ui en een teentje knoflook
- handvol cherrytomaatjes, door midden gesneden
- 2 kleine blikjes tomatenpuree
- een handje mini schelpjes pasta
- 0,75 liter water
- 1,5 bouillonblokje, zout en peper en italiaanse kruiden
- om je soepje op te leuken: cherrytomaatjes, verse basilucumblaadjes en geraspte Parmezaanse kaas
Hoe maak je het?
Bak de ui met de knoflook in een beetje olie. Bak de groentes even mee en roer daar de tomatenpuree doorheen. Voeg het (gekookte) water met de bouillonblokjes en de italiaanse kruiden toe en laat het 5 minuten koken. Doe er dan de pasta bij en de gehalveerde cherrytomaatjes. Check hoe lang je pasta moet koken en laat het nog zo lang (5 a 10 minuten) koken. Proef of je groenten en de pasta gaar zijn, breng op smaak met zout en peper en klaar is je soepie. Ga je voor de chiquere variant, dien het dan op met een paar cherrytomaatjes en basilicumblaadjes en rasp er Parmezaanse kaas over. Lekker met warme stokbroodjes met kruidenboter.
Een erg lekkere soep: goed gevuld en de topping van verse cherry tomaat en basilicum geeft een heerlijke bite!
De combinatie met de vegetarische hartige spruitjestaart (ook op deze site) maakt het geheel helemaal af.
Lekker rood wijntje erbij: smullen maar.