Naar New York met kleine kids: 5 redenen om het wél te doen

New York, New York! Is er een leukere stad op aarde? Bij mijn eerste bezoek, zo’n 10 jaar geleden, kwam deze geweldige stad met stip bovenaan in mijn favorietenlijstje. Ik hoopte van harte dat ik er op een dag terug zou komen. En lucky me, afgelopen maand waren we er weer. Dit keer met onze 2 kleine kindjes. Een gedoe? Een beetje. Leuk? Helemaal geweldig!

Het was een redelijke last-minute actie om als zomervakantie een retourtje New York te boeken. Een avond met een wijntje, een onweerstaanbare aanbieding, de nostalgie naar ons oude reisleventje, en klik daar zaten de vliegtickets al in onze mailbox. De volgende dag bleek lang niet iedereen zo jubelend over ons plan te zijn. ‘Wat moet je nou in New York met kleine kinderen?’, ‘Is de reis niet heel erg lang’, ‘Kinderen vinden de speeltuin thuis net zo leuk’, ‘Wat een gedoe’, ‘Zonde van je geld’ en ‘Ze herinneren zich er later niks van’. Allemaal beren op de weg, die ik zelf gelukkig niet had gezien 🙂

Ik snap als geen ander dat je reisleven instort als je kinderen krijgt. Maar echt, het is voor jezelf én voor je kids zo leuk om het gewoon weer op te pakken! Twijfel je vanwege je kleintje(s) tussen La douce France of de Drentse klei, maar zou je diep in je hart eigenlijk weer just like the old days wat van de wereld willen zien? Of heb je nooit gereisd maar lijkt het je gaaf? Laat je er niet van weerhouden omdat je kinderen hebt. Ik heb 5 redenen voor je opgeschreven om wél naar The Big Apple te gaan, en je kleintjes lekker mee te nemen. En nee, ik ben niet gesponsord door de VVV van New York ;), ik vond het gewoon een onvergetelijke reis.

1. Vakantie is ook voor jezelf

De belangrijkste reden. Lijkt het je gaaf om een keer naar New York te gaan? Doe het dan gewoon. Als jij/jullie genieten, doen de kids dat ook. Mijn ervaring is dat de kindjes het heerlijk vinden om lekker met z’n allen op vakantie te zijn en veel vrije tijd met elkaar te hebben. Waar dan ook.

2. Als je het slim aanpakt vallen de kosten best mee

Ok, het is niet de goedkoopste bestemming en waarschijnlijk moet je ervoor sparen. Maar bedenk dat je reizen met kleintjes niet zo duur hoeft te zijn. Tot 2 jaar vliegen ze gratis, en kun je nog buiten de schoolvakanties om, dan scheelt dat bijna de helft. Heel vroeg of heel laat boeken scheelt in de prijs, en zoek je vooral suf naar de beste aanbieding (wij hadden een hele goede gevonden bij KLM). Ander voordeel met kleintjes: je gaat toch niet chique uit eten, je bezoekt maar weinig attracties/musea/winkels en je past met z’n allen nog in 1 hotelkamer. Dat scheelt weer 🙂

3. New York heeft geweldige speeltuinen

Oeh la la, de speeltuinen in New York zijn te gek! Als ik een kindje was dan wist ik het wel. Op elke straathoek zit wel een speeltuintje (geen afgeragde wipkip maar echt mooie toestellen), en verspreid over de stad zitten een paar enorme speeltuinen. Geen nood op een warme dag, er zijn te gekke waterspeeltuinen. Installeer jezelf in downtown Manhattan op een bankje tussen de New Yorkse nanny’s en geniet van je kids die een fijne vakantie hebben.

4. Amerikanen zijn gek op kinderen

Als mensen mij vragen wat ik het leukste vond aan onze Amerika-reis zeg ik altijd: de mensen daar. De mensen in New York zijn ontzettend hartelijk en vriendelijk, je voelt je er als toerist enorm welkom. Iedereen maakt een praatje, en mensen zijn gék op kinderen. Ze vinden het awesome dat je met je kleine kids naar hun stad bent gekomen en willen je allemaal graag helpen. Wees niet verbaasd over een overload aan enthousiaste ‘oh she’s gorgeous!’ en ‘look at her blue eyes!’-achtige kreetjes boven de kinderwagen.

5. De kinder’gedoetjes’ heb je thuis toch ook

Mijn kinderen zijn beslist geen engeltjes die doorslapen, altijd hun eten opeten en nooit ruzie maken, en ik denk dat die kinderen ook niet bestaan. Dus ja, de peuterdriftbuien heb je ook in de New Yorkse supermarkt, de slechte slapers doen ook in je hippe Airbnb geen oog dicht, en doorgelekte poepluiers komen altijd op het verkeerde moment. Maar hee, dat is thuis ook zo! Dus kun je maar beter op een leuke bestemming zijn. En met je eigen positieve vakantievibe kun je het misschien zelfs allemaal wat beter aan dan thuis.

Mocht je overwegen om te gaan, of heb je misschien al geboekt? Ik ben heel benieuwd en hoor graag je ervaringen! Wil je meer tips of heb je specifieke vragen over New York met kids, dan kun je me altijd mailen. Veel reisplezier!

PS: meer fotootjes van ons reisje naar New York staan op mijn Instagram

New York met kleine kids Mary J 1

Vond je deze post leuk en wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs? 
Volg Mary J. dan op Instagram, Facebook of Twitter
Share This Post:

Nicolette

  • 1 COMMENT

    1. Marije 29 juli - 2016 Reply

      Haha, heerlijk, gewoon gaan inderdaad! Mooie blog!

    Leave A Comment

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.