Ouderwetse stoofpeertjes

In schoonmoeders moestuinpakket zaten ook een paar stoofpeertjes. Past perfect bij het kouder en herfstig wordende weer! Stoofpeertjes klinkt erg oma-achtig, maar daarom juist extra hip! Dit heerlijke gerecht vergt wat tijd, maar daarna gegarandeerd smullen!

Stoofpeertjes
Stoofpeertjes

 Nodig

  • Stoofperen, zoveel als je wilt. Iemand met een stoofperenboom lief aankijken of gewoon in de winkel kopen.
  • Scheutje port of rode wijn
  • Kaneelstokjes (of gewoon busje kaneel)
  • Kruidnagelen
  • Suiker

Bereiden

Peertjes schillen, halveren en opzetten in laagje water. Steek een stuk of wat kruidnagelen in een peer, dan vindt je ze later makkelijker terug. Flinke scheut suiker erbij en paar kaneelstokjes. Scheut port of rode wijn erbij. Dan een paar uur laten pruttelen op laag vuur. Ze worden vanzelf mooi rood en lekker zacht. Vis de kruidnagelen eruit en smullen maar! Warm en koud lekker, gewoon los of met ijs/yoghurt.

Share This Post:

Nicolette

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.