In schoonmoeders moestuinpakket zaten ook een paar stoofpeertjes. Past perfect bij het kouder en herfstig wordende weer! Stoofpeertjes klinkt erg oma-achtig, maar daarom juist extra hip! Dit heerlijke gerecht vergt wat tijd, maar daarna gegarandeerd smullen!
Nodig
- Stoofperen, zoveel als je wilt. Iemand met een stoofperenboom lief aankijken of gewoon in de winkel kopen.
- Scheutje port of rode wijn
- Kaneelstokjes (of gewoon busje kaneel)
- Kruidnagelen
- Suiker
Bereiden
Peertjes schillen, halveren en opzetten in laagje water. Steek een stuk of wat kruidnagelen in een peer, dan vindt je ze later makkelijker terug. Flinke scheut suiker erbij en paar kaneelstokjes. Scheut port of rode wijn erbij. Dan een paar uur laten pruttelen op laag vuur. Ze worden vanzelf mooi rood en lekker zacht. Vis de kruidnagelen eruit en smullen maar! Warm en koud lekker, gewoon los of met ijs/yoghurt.