Hoera, het eerste recept op deze kersverse blog! Op het menu staat, hoe kan het ook anders, pasta. Niet zomaar pasta, maar overheerlijke spaghetti bolognese. Een van de eerste gerechten die ik leerde koken van mijn moeder. En nog steeds een van mijn favorieten!
Simpel als wat, snel in elkaar te draaien. Ideaal voor na een drukke dag op het werk. Of na het sporten, met bord op schoot voor de tv. Zomer of winter, het maakt niet uit. Vergeet de magnetronmaaltijd, een kwartiertje je best doen in je keuken en je hebt deze overheerlijke spaghetti op tafel staan!
Het recept (voor 2 personen).
Ingredienten:
- 2 teentjes knoflook
- 2 uien
- 250 g gehakt
- 1 a 2 kleine blikjes tomatenpuree
- blik tomatenblokjes
- lekker veel oregano en basilicum (of italiaanse kruiden)
- zout, peper
- snufje tuinkruidenbouillon uit een potje (als je dat hebt)
- en natuurlijk de spaghetti! (of welke andere pasta je op dat moment in huis hebt)
Bereiding
Kook het water in de waterkoker. Bak het gehakt rul, boter is niet nodig. Pers daarna de knoflook en doe die erbij. Snij de uien en bak ze mee tot ze er glazig uitzien. Zet intussen de spaghetti op met een beetje zout. Doe de tomatenpuree bij het gehakt/ui mengsel en bak mee. Doe daarna het blikje tomaatblokjes met sap erbij en wat extra water. Laat het nu 5-10 minuten lekker pruttelen. Alle kruiden erbij, zout en peper en evt een beetje bouillionpoeder. Als je saus te dun is geworden kun je een klein beetje bloem met water in een kopje mengen en dat erbij doen. Even laten meekoken en je saus wordt weer dikker. Maak intussen nog een snelle salade van wat je in huis hebt. Sla, komkommer, tomaat, olijfje erbij en klaar. Giet de spaghetti af en dien op met de saus. Blaadje basilicum als garnering, geraspte kaas (parmezaans of gewoon belegen) erover en smullen maar!
Ha, precies zoals ik em altijd maak! Ben benieuwd waar je verder nog mee komt, ik hou je site in de gaten 🙂