Vandaag een gastblog van Annemarie. Heb jij ook een lekker recept dat je met de wereld wil delen? Dat kan! Stuur mij je recept (zie contact) en de mooiste foto van je gerecht. Wie weet staat jouw recept dan binnenkort hier in de spotlights!
….En weer een salade! Okee, het weer kan naar mijn mening nog steeds wel wat zomerser, maar qua groente- en fruitaanbod is de zomer voor mij nu toch echt wel begonnen. En dat in combinatie met een misverstand afgelopen week over wie er nu wanneer boodschappen ging doen, en mijn totale gebrek aan EHEC-angst (komkommers voor maar 29 ct!), leverde een absurde hoeveelheid groenten op, die nodig verwerkt moesten worden in een salade. Een aardappelsalade, want ik had ook superlekkere nieuwe aardappels.
Wat heb je nodig voor aardappelsalade?
- Yoghurt
- Frietsaus, mayonaise of slasaus
- Mosterd
- Aardappels (gekookt afgekoeld)
- Wortel (gekookt en afgekoeld)
- Cherrytomaatjes
- Rode paprika
- Bleekselderij
- Komkommer
- Lente-ui
- Mais
Hoe maak je aardappelsalade?
Snij de aardappels en alle groente in blokjes en hussel door elkaar. Maak dan het sausje: roer in een kommetje een scheut yoghurt, 2 eetlepels frietsaus en een theelepel mosterd door elkaar en proef. Vul evt aan met meer yoghurt, frietsaus of mosterd, naar smaak. Giet het sausje over je salade en hussel door elkaar.
Voor de niet-vegetariers onder ons: deze salade is ook lekker met hamblokjes erdoorheen.
Prima geschikt als maaltijdsalade of bijvoorbeeld bij een zomerse bbq!
Het recept ziet er lekker uit maar je bent vergeten uw hoeveelheid bij de ingredienten te zetten.
Met vriendelijke groetjes school KTA Kortrijk