Op mijn culinaire kalender stond vandaag een recept voor couscoussalade. En ja, het is een prima dag voor couscoussalade! Ok het regent inmiddels, dat is wat minder, maar zo krijg je toch een beetje een zomers gevoel. Deze salade is lekker als maaltijdsalade of ergens bij. En zoals bij alle salades geldt, vul ‘m vooral aan met wat je zelf lekker vindt. Hier een recept als inspiratie.
Wat gaat er in de couscoussalade? (4 pers.)
- 250 g couscous
- 400 ml water
- lekkere olijfolie
- 1 citroen
- paar takjes verse munt
- paar takjes peterselie
- paar takjes koriander
- 2 tomaten
- 1/2 paprika
- 3 bosuitjes
- 1 rode ui
- stukje verse feta
- handje zwarte olijven
- zout en peper
Hoe maak je de couscoussalade?
Doe de couscous in een schaal en giet er 400 ml kokend water op. Roer even door, doe een deksel op de schaal en laat 10 min. wellen. Snij in tussen al je groenten (verwijder bij de tomaten het vruchtvlees) en de feta in kleine stukjes en hak de kruiden fijn. Rasp de schil van de citroen. Roer de couscous door met een vork, als ie droog is. Roer er een flinke scheut olijfolie, het sap uit de citroen, de citroenrasp en zout en peper (niet te zuinig) door. Roer dan de groenten erdoor. Vergeet niet te proeven. Feta erbovenop, en wat citroenpartjes ter garnering. Laat ‘m dan nog een half uurtje of langer staan, om af te koelen en de smaken in te laten trekken. Lekker met turks brood met yoghurtdip.
Lekker!!!
Lekker bij de bbq