Deze ovenschotel is een waar succesrecept. Makkelijk te maken, heerlijk om op te eten. Snijden, husselen en in de oven, that’s it!
Ingrediënten makkelijke ovenschotel met aardappel
- 1 kg roseval aardappelen (deze hoef je niet te schillen)
- 2 takjes cherrytomaten
- 1 bol knoflook
- 1 zoete aardappel
- 2 pastinaken
- olijfolie
- zout en peper
- kruiden, bijv. rozemarijn
- grote bakplaat bekleed met bakpapier
Hoe maak je deze makkelijke ovenschotel met aardappel?
Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg het bakpapier op de bakplaat. Was de aardappelen en de cherrytomaten, schil de pastinaak en zoete aardappel. Snij de aardappelen, zoete aardappel en pastinaak in blokjes van een paar centimeter groot. Spreid het uit over de bakplaat. Leg de cherrytomaten en een aantal teentjes knoflook erbij. Besprenkel riant met olijfolie en bestrooi met zout, peper en kruiden naar keuze (bijv. rozemarijn). Hussel alles goed door elkaar zodat de olie en kruiden goed verspreid zijn. Spreid alles goed uit over de bakplaat (niet opstapelen want dan duurt het langer voor het gaar is). Zet de bakplaat zo’n 40 minuten in de oven en prik dan even in de aardappels om te voelen of ze klaar zijn. Als niet, dan nog even terug in de oven.
Eet smakelijk!
PS: dit gerecht kan natuurlijk ook met andere groente erbij, net wat je in huis hebt. Ook lekker met (vega) worstjes. Eigenlijk kan alles : )