Door drukke werkweken en een beetje herfstblues is er in mijn keukentje maar weinig culinairs gebeurd de laatste weken. Op het aanrecht vooral veel pizza’s, friet en kant-en-klaar-salades. Niet echt gezond en gezellig, dus time for a change! Gelukkig is er in de categorie simpel&snel ook heel veel lekkers zelf te maken. Gaat vaak net zo snel als het opwarmen van een diepvriespizza. Neem bijvoorbeeld deze maistortilla. Zo gemaakt, en een prima fastfood-alternatief!
Wat gaat er in de maistortilla?
- 1 blikje mais
- 1 zak aardappelschijfjes (of restje gekookte aardappels, in schijfjes)
- 2 bosuitjes
- een stukje salamiworst, in blokjes gesneden
- 1/3 pakje feta
- 3 grote eieren
Hoe maak je de maistortilla?
Verhit olie in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes ongeveer 5 minuten. Snij intussen de bosuitjes, de feta en de salami in stukjes. Klop de 3 eieren los in een kom en doe er voldoende zout en peper bij. Voeg de aardappelschijfjes, uitgelekte mais en overige ingredienten toe aan het eiermengsel en roer door elkaar. Verhit daarna een scheutje olie in je koekenpan en giet het eiermengsel in de pan. Laat je tortilla ongeveer 10 minuten bakken, tot de bovenkant bijna gestold is. Draai de tortilla om met behulp van een deksel, en bak de tortilla nog een paar minuten op de andere kant tot ie gaar is. Lekker met een salade erbij.