Dit hemelse toetje moet je echt een keer geprobeerd hebben. Heerlijk van smaak en supermakkelijk te maken. Het is van origine een Thais gerecht, maar past wat mij betreft ook perfect in de Nederlandse keuken. Je kunt het als toetje eten, maar natuurlijk ook als ontbijt, middageten of tussendoortje. Eigenlijk is het altijd lekker 🙂
Wat heb je nodig voor mango met kokosrijst?
De kokosrijst is vrij machtig. Het hangt er dus een beetje van af hoeveel trek je hebt, hoeveel je moet maken. De volgende hoeveelheden zijn voor 2 (grote porties) tot 4 (kleine porties) personen:
- 1 blikje kokosmelk
- 50 g suiker
- snufje zout
- 100 gram rondkorrelrijst (bijv. risottorijst)
- 1 lekkere rijpe mango
Hoe maak je mango met kokosrijst?
Pak een pan (liefst met dikke bodem) en breng de kokosmelk met de suiker en het zout aan de kook. Roer af en toe door. Doe de rijst erbij en roer goed door. Zet de pan op een vlamverdeler op het vuur en zet het vuur op z’n zachtst. Laat ongeveer 25 minuten zacht koken. Blijf wel in de buurt en check af en toe of het niet aanbrandt, want dat is zonde (overkwam mij de eerste keer). Snij intussen de mango in plakjes. Als de rijst gaar is (proeven!) en de kokosmelk bijna helemaal opgenomen is door de rijst, is het goed. Serveer met de mango en garneer met wat muntblaadjes (denk die er ook bij op de foto :). Enjoy!
Hoeveel is 1 blikje? Er zijn verschillende maten
Hoi Nicolette,
Inmiddels heb ik het 2x gemaakt en jouw recept is echt goed hoor! Heerlijk, maar o zo zwaar op de maag. Omdat het zo lekker is eten we er teveel van …. Succes met je kookkunsten en ik zal jouw blog blijven volgen. Groet, Anke
Op vakantie heel vaak gegeten, ben dus erg blij met dit recept
Dit recept uitgeprobeerd en het was heerlijk. Zeker vergelijkbaar met hetgeen we in Thailand hebben gegeten!
TOP!
Ziet er heerlijk en gemakkelijk uit!
Ga ik zeker uitproberen.
Groet Ellen