Blueberry muffins!, dacht ik toen ik een doosje blauwe bessen kreeg. Waar kan je blauwe bessen beter in verwerken dan in muffins? Het was wel even zoeken naar een goed recept (heb me door een hoop mislukte en misvormde muffins heengegeten), maar ik heb ‘m gevonden. En dat wil ik natuurlijk graag met jullie delen. Wat wat zijn ze lekker, deze mmmmmmuffins met blauwe bessen! Oja, natuurlijk kan je dit recept ook gebruiken voor muffins met andere vulling: cranberry’s, bramen, rozijnen, etc. etc.

Wat heb je nodig voor muffins met blauwe bessen (blueberry muffins)?
Voor ongeveer 12-16 muffins met blauwe bessen heb je nodig:
- 300 g bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 300 g basterdsuiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 3 eieren
- 150 g roomboter
- 200 ml melk
- doosje blauwe bessen (bosbessen), zo’n 250 g
- muffinvorm (metaal of siliconen)
- papieren cakevormpjes
Hoe maak je de muffins met blauwe bessen (blueberry muffins)?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de papieren cakevormpjes in de metalen muffinvorm. Als je geen muffinvorm hebt kan je ook gewoon de papieren vormpjes op het ovenrooster zetten, maar dan wordt de vorm van de muffins minder mooi (uitgezakt). Meng de bloem met de bakpoeder en zeef het boven de kom. Meng de suiker en vanillesuiker erdoor. Smelt de boter. Klop de eieren in een aparte schaal en giet al roerend de gesmolten boter en de melk erbij. Giet het eimengsel bij het bloemmengsel terwijl je het rustig omschept. Niet enthousiast roeren of mixen, maar rustig omscheppen totdat het min of meer gemengd is. Schep dan de blauwe bessen erdoor. Vul de vormpjes tot iets onder de rand en zet ze in de voorverwarmde oven. Bak zo’n 20 – 25 minuten.
hee,
ik wil graag taart hiervan maken moet ik dan evenveel gebruiken of iets meer?
ps:dankje voor het recept!!♥
Heerlijk recept. Ik heb het net geprobeerd, erg simpel en lekker van smaak!
Bedankt!
Vergat ik je nog te bedanken ! Merciiii !!
Ik heb dit recept gebruikt maar ben niet zo voorzichtig tewerk gegaan bij het mengen, maar toch kwam het allemaal goed. Ik heb dus gewoon met een garde alles gemengd.
Het zijn superluchtige muffins geworden, naar mijn gevoel erg geslaagd! Ik ga er een volgende keer alleen iets minder suiker indoen. Ook heb ik geen basterdsuiker gebruikt maar wel de heel gewone fijne kristalsuiker. En heb er nog een scheutje vanille-extract aan toegevoegd.
Dag Nicolette,
Bedankt voor je reactie.
Groetjes Fatima
Hoi Fatima,
Je kunt ze het beste even laten ontdooien en in een vergiet laten uitlekken. Het kan namelijk dat er nog wat water uitkomt als ze ontdooien. Dat wil je liever niet in je muffins hebben.
Succes!
Groetjes Nicolette
Hallo Nicolette,
heb een vraagje als ik bosbessen uit de diepvries wil gebruiken moet ik ze laten ondooien of hoeft dat niet!
groetjes Fatima
hey Nicolette.
Waarom mag ik het mengsel alleen rustig omscheppen, wat gebeurt er als ik het goed door mekaar roer?
Gaat er dan iets verschrikkelijk mis?
Groetjes Cyriëlle
Hallo Nicolette,
bedankt voor je snelle antwoord, zal ik van het weekend is proberen want ga ze terug maken waren echt een succes!
merci voor dit recept.
groetjes fati
Hoi Fati,
Dankjewel voor je berichtje. Leuk dat de muffins zo lekker waren! Ik vind ze ook heerlijk.
Het is een bekend probleem dat de bessen naar de bodem zakken, dat gebeurt bij mij ook.
Er is wel iets aan te doen. Voordat je de bessen door het deeg roert kun je ze eerst even door wat bloem rollen, zodat ze allemaal een ‘laagje’ krijgen. Dan zakken ze wat minder. Ik hoop dat dit werkt, succes!
Groetjes,
Nicolette van PastaOfzo
hallo,
heb je recept van muffins met blauwe bessen (blueberry muffins) gemaakt supper lekker echt waar en heel goed gelukt, heb wel een probleempje de blauwe bessen zijn wel naar de bodem van de muffins gezakt!
hoe komt dat heb gewoon het recept gevolgd!
groetjes fati
Jummie!