Recept voor muffins met blauwe bessen (blueberry muffins)

Blueberry muffins!, dacht ik toen ik een doosje blauwe bessen kreeg. Waar kan je blauwe bessen beter in verwerken dan in muffins? Het was wel even zoeken naar een goed recept (heb me door een hoop mislukte en misvormde muffins heengegeten), maar ik heb ‘m gevonden. En dat wil ik natuurlijk graag met jullie delen. Wat wat zijn ze lekker, deze mmmmmmuffins met blauwe bessen! Oja, natuurlijk kan je dit recept ook gebruiken voor muffins met andere vulling: cranberry’s, bramen, rozijnen, etc. etc.

Muffins met blauwe bessen
Muffins met blauwe bessen

Wat heb je nodig voor muffins met blauwe bessen (blueberry muffins)?

Voor ongeveer 12-16 muffins met blauwe bessen heb je nodig:

 • 300 g bloem
 • 1 zakje bakpoeder
 • 300 g basterdsuiker
 • 2 zakjes vanillesuiker
 • 3 eieren
 • 150 g roomboter
 • 200 ml melk
 • doosje blauwe bessen (bosbessen), zo’n 250 g
 • muffinvorm (metaal of siliconen)
 • papieren cakevormpjes

Hoe maak je de muffins met blauwe bessen (blueberry muffins)?

Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de papieren cakevormpjes in de metalen muffinvorm. Als je geen muffinvorm hebt kan je ook gewoon de papieren vormpjes op het ovenrooster zetten, maar dan wordt de vorm van de muffins minder mooi (uitgezakt). Meng de bloem met de bakpoeder en zeef het boven de kom. Meng de suiker en vanillesuiker erdoor. Smelt de boter. Klop de eieren in een aparte schaal en giet al roerend de gesmolten boter en de melk erbij. Giet het eimengsel bij het bloemmengsel terwijl je het rustig omschept. Niet enthousiast roeren of mixen, maar rustig omscheppen totdat het min of meer gemengd is. Schep dan de blauwe bessen erdoor. Vul de vormpjes tot iets onder de rand en zet ze in de voorverwarmde oven. Bak zo’n 20 – 25 minuten.

Share This Post:

Nicolette

 • hallo,

  heb je recept van muffins met blauwe bessen (blueberry muffins) gemaakt supper lekker echt waar en heel goed gelukt, heb wel een probleempje de blauwe bessen zijn wel naar de bodem van de muffins gezakt!
  hoe komt dat heb gewoon het recept gevolgd!

  groetjes fati

 • Hoi Fati,

  Dankjewel voor je berichtje. Leuk dat de muffins zo lekker waren! Ik vind ze ook heerlijk.
  Het is een bekend probleem dat de bessen naar de bodem zakken, dat gebeurt bij mij ook.

  Er is wel iets aan te doen. Voordat je de bessen door het deeg roert kun je ze eerst even door wat bloem rollen, zodat ze allemaal een ‘laagje’ krijgen. Dan zakken ze wat minder. Ik hoop dat dit werkt, succes!

  Groetjes,
  Nicolette van PastaOfzo

 • Hallo Nicolette,

  bedankt voor je snelle antwoord, zal ik van het weekend is proberen want ga ze terug maken waren echt een succes!

  merci voor dit recept.

  groetjes fati

 • hey Nicolette.

  Waarom mag ik het mengsel alleen rustig omscheppen, wat gebeurt er als ik het goed door mekaar roer?

  Gaat er dan iets verschrikkelijk mis?

  Groetjes Cyriëlle

 • Hallo Nicolette,

  heb een vraagje als ik bosbessen uit de diepvries wil gebruiken moet ik ze laten ondooien of hoeft dat niet!

  groetjes Fatima

 • Hoi Fatima,

  Je kunt ze het beste even laten ontdooien en in een vergiet laten uitlekken. Het kan namelijk dat er nog wat water uitkomt als ze ontdooien. Dat wil je liever niet in je muffins hebben.

  Succes!
  Groetjes Nicolette

 • Ik heb dit recept gebruikt maar ben niet zo voorzichtig tewerk gegaan bij het mengen, maar toch kwam het allemaal goed. Ik heb dus gewoon met een garde alles gemengd.
  Het zijn superluchtige muffins geworden, naar mijn gevoel erg geslaagd! Ik ga er een volgende keer alleen iets minder suiker indoen. Ook heb ik geen basterdsuiker gebruikt maar wel de heel gewone fijne kristalsuiker. En heb er nog een scheutje vanille-extract aan toegevoegd.

 • 12 COMMENTS

  1. daphne 28 maart - 2013 Reply

   hee,

   ik wil graag taart hiervan maken moet ik dan evenveel gebruiken of iets meer?

   ps:dankje voor het recept!!♥

  2. Roxanne 04 februari - 2013 Reply

   Heerlijk recept. Ik heb het net geprobeerd, erg simpel en lekker van smaak!

   Bedankt!

  3. Hilde 26 november - 2012 Reply

   Vergat ik je nog te bedanken ! Merciiii !!

  4. Hilde 26 november - 2012 Reply

   Ik heb dit recept gebruikt maar ben niet zo voorzichtig tewerk gegaan bij het mengen, maar toch kwam het allemaal goed. Ik heb dus gewoon met een garde alles gemengd.
   Het zijn superluchtige muffins geworden, naar mijn gevoel erg geslaagd! Ik ga er een volgende keer alleen iets minder suiker indoen. Ook heb ik geen basterdsuiker gebruikt maar wel de heel gewone fijne kristalsuiker. En heb er nog een scheutje vanille-extract aan toegevoegd.

  5. 24 oktober - 2012 Reply

   Dag Nicolette,

   Bedankt voor je reactie.

   Groetjes Fatima

  6. Nicolette 19 oktober - 2012 Reply

   Hoi Fatima,

   Je kunt ze het beste even laten ontdooien en in een vergiet laten uitlekken. Het kan namelijk dat er nog wat water uitkomt als ze ontdooien. Dat wil je liever niet in je muffins hebben.

   Succes!
   Groetjes Nicolette

  7. 17 oktober - 2012 Reply

   Hallo Nicolette,

   heb een vraagje als ik bosbessen uit de diepvries wil gebruiken moet ik ze laten ondooien of hoeft dat niet!

   groetjes Fatima

  8. Cyriëlle 22 augustus - 2012 Reply

   hey Nicolette.

   Waarom mag ik het mengsel alleen rustig omscheppen, wat gebeurt er als ik het goed door mekaar roer?

   Gaat er dan iets verschrikkelijk mis?

   Groetjes Cyriëlle

  9. fatima 09 mei - 2012 Reply

   Hallo Nicolette,

   bedankt voor je snelle antwoord, zal ik van het weekend is proberen want ga ze terug maken waren echt een succes!

   merci voor dit recept.

   groetjes fati

  10. Nicolette 09 mei - 2012 Reply

   Hoi Fati,

   Dankjewel voor je berichtje. Leuk dat de muffins zo lekker waren! Ik vind ze ook heerlijk.
   Het is een bekend probleem dat de bessen naar de bodem zakken, dat gebeurt bij mij ook.

   Er is wel iets aan te doen. Voordat je de bessen door het deeg roert kun je ze eerst even door wat bloem rollen, zodat ze allemaal een ‘laagje’ krijgen. Dan zakken ze wat minder. Ik hoop dat dit werkt, succes!

   Groetjes,
   Nicolette van PastaOfzo

  11. fatima 09 mei - 2012 Reply

   hallo,

   heb je recept van muffins met blauwe bessen (blueberry muffins) gemaakt supper lekker echt waar en heel goed gelukt, heb wel een probleempje de blauwe bessen zijn wel naar de bodem van de muffins gezakt!
   hoe komt dat heb gewoon het recept gevolgd!

   groetjes fati

  12. Gerard 23 augustus - 2011 Reply

   Jummie!

  Leave A Comment

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.