“Zomers, zacht van smaak, zonder poespas”
Vandaag een speciaal recept, ter nagedachtenis aan mijn collega Michiel, die erg van koken en lekker eten hield.
Ingrediënten pastasalade
Voor 4 personen heb je nodig:
- 2 courgettes
- 50 g zongedroogde tomaten
- 25 g zwarte olijven zonder pit
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 gesnipperde sjalotjes
- zout en peper
- wat verse basilicumblaadjes, in smalle reepjes
- 350 g (verse) pasta, bijv. tagliatelle
- 2 blikjes tonijnmoot naturel op water
- 125 g Danablu of fetakaas
Hoe maak je de pastasalade?
Was de courgettes en schaaf ze in lange, dunne plakken. Snij de plakken in smalle reepjes (zoals de pasta). Snij de zongedroogde tomaten in smalle reepjes en hak de zwarte olijven. Verhit de olie in een grote pan. Laat de sjalotjes ca. 2 minuten zacht bakken. Voeg de courgettereepjes toe en laat deze in ongeveer 3 minuten op een matig vuur zacht worden. Voeg de zongedroogde tomaten, olijven en basilicum toe. Breng op smaak met zout. Kook intussen de pasta en laat hem uitlekken in een vergiet. Laat de tonijnmoot uitlekken en verdeel hem in niet al te kleine stukjes. Spatel de pasta, het courgettemengsel, de kleingesneden Danablu of fetakaas en de tonijn in een grote schaal door elkaar en bestrooi met versgemalen peper. Garneer met verse basilicumblaadjes.