Weinig tijd maar wel zin in lekker eten? Maak dan eens deze gnocchisalade. Heerlijk en in een handomdraai klaar! (met dank aan ah.nl voor de inspiratie)
Gnocchi (di patate) zijn trouwens een soort ovale balletjes, gemaakt van aardappel en tarwemeel. Het is een typisch Italiaans gerecht. De aardappelen worden gekookt en gepureerd, en daarna met het meel en wat zout gekneed en dan gekookt in kleine balletjes (aldus Wikipedia). Maar je koopt ze gewoon kant en klaar hoor 🙂
Wat heb je nodig voor salade van gnocchi, tomaat en ricotta?
- 2 pakken gnocchi di patate (a 500 g)
- 1 bakje cherrytomaten
- 1 grote of 2 kleine rode uien
- een handvol blaadjes verse basilicum
- olijfolie extra vierge
- 1/2 bakje ricotta (verse kaas, a 250 g)
Hoe maak je de salade van gnocchi, tomaat en ricotta?
Breng een pan met ruim water aan de kook en doe als het kookt de gnocchi erin. De gnocchi zijn goed zodra ze boven komen drijven, meestal duurt dit een paar minuutjes. Als ze klaar zijn giet je ze af. Halveer de cherrytomaten, snij de ui in dunne halve ringen en snij de basilicum in reepjes. Doe dit samen met de gnocchi in een schaal. Voeg naar smaak zout en peper toe en giet er een flinke scheut olijfolie overheen. Meng alles doorelkaar en schep er met twee theelepels de ricotta op.
Dit gerecht heb ik laatst bij Nicolette gehad. Erg lekker!!