Gisteravond een heerlijk zomers toetje ontdekt, met dank aan AH: Semifreddo met frambozen en witte chocola. Ik heb ‘m zelf iets lighter gemaakt dan het originele recept, maar nog steeds is ’t ย wel een beetje een caloriebom ๐
Semifreddo is Italiaans voor half bevroren en je kunt ’t in allerlei varianten maken. Dit toetje is makkelijk te maken, alleen wel op tijd beginnen want het moet minstens 2 uur opstijven in de vriezer. Als je die 2 uur niet haalt, dan blijft het nog steeds heerlijk, alleen zakt het dan in elkaar en dat oogt wat minder ๐
Wat gaat er in de semifreddo?
Voor 6 personen heb je nodig:
- halve liter Griekse yoghurt
- kwart liter slagroom
- 4 eetlepels suiker
- 75 g witte chocolade, grof geraspt
- 1 doosje frambozen
- 1 eetlepel sesamzaadjes
- 6 kleine schaaltjes of kleine glaasjes
- huishoudfolie
Hoe maak je de semifreddo?
Bekleed de glaasjes of schaaltjes met huidhoudfolie en laat het wat over de rand hangen. Klop de slagroom stijf met de suiker. Spatel de slagroom door de Griekse yoghurt. Roer de witte chocola erdoor, maar hou een beetje achter voor de garnering. Roer ook de frambozen erdoor, en bewaar er een paar voor de garnering. Doe het yoghurtmengsel in de kommetjes, zet ze 2 uur in de vriezer en check dan of de semifreddo hard is geworden. Rooster de sesamzaadjes even in de koekenpan tot ze mooi bruin zijn. Keer de schaaltjes met de hard geworden semifreddo om op een bordje en haal het folie er af. Als het niet goed loskomt uit het schaaltje, dan een beetje schudden of even met de onderkant in warm water houden. Garneer met de geraspte witte chocola, sesamzaadjes en frambozen. Smullen!
Het is ook heerlijk! Zelfs onbevroren, maar wel zonder sesamzaadjes.
Mmmm, klinkt erg lekker…!