Recept voor tomaten-kaasfondue

Speciaal voor Valentijnsdag een recept dat zich prima leent voor een avondje gezellig eten met z’n 2en. Bord op schoot voor de TV is bij dit gerecht niet mogelijk, verplicht samen aan tafel 🙂 Het is heel makkelijk en snel te maken dus ook reuze geschikt voor doordeweeks.

Tomaten-kaasfondue

Ingrediënten tomaten-kaasfondue (2 personen)

  • 1 zakje geraspte (belegen) kaas
  • klein blikje tomatenpuree
  • blikje tomatenblokjes, uitgelekt
  • ketchup
  • 1 uitje, fijngesneden
  • 1 stokbrood
  • om te dippen: worteltjes, bleekselderij, cherrytomaatjes, ananas, druiven, gebakken champignons en wat je verder lekker vindt

Hoe maak je tomaten-kaasfondue?

Snij het stokbrood in plakjes en de groente in dipklare stukken. Fruit de uit in wat olie in een fonduepan of pan met dikke bodem. Doe de tomatenpuree erbij en bak die even mee. Voeg dan de tomatenblokjes en een scheutje ketchup toe. Strooi daarna al roerend beetje bij beetje de geraspte kaas erbij, laat de kaas zachtjes smelten en blijf goed roeren tot het een mooie substantie is. Varieer de verhouding tomaatblokjes/kaas naar smaak. Altijd even proeven. Voeg naar smaak zout en peper toe. Zet de pan op een theelichtje op tafel, schaaltjes met brood en groente erbij, wijntje erbij en dan lekker dippen.

Share This Post:

Nicolette

  • 1 COMMENT

    1. Marije 14 februari - 2011 Reply

      Hee, tomatenkaasfondue van thuis, lekker! Gebakken aardappeltjes zijn ook lekker om te dippen 🙂

    Leave A Comment

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.