Vandaag weer een ingestuurd recept, dit keer van Rianne (die ‘m weer van ah.nl had). Een heerlijk zomers toetje, perfect voor dagen als deze! En het is weer eens wat anders dan de standaard tiramisu. Heb jij ook een lekker recept? Mail recept en foto naar mij en wie weet staat jouw recept binnenkort ook hier!
Wat heb je nodig voor tiramisu met aardbeien?
Voor aardbeientiramisu voor 4 a 5 personen heb je nodig:
- 1 bak aardbeien (500 g)
- 1 bakje frambozen (125 g)
- 1 bakje mascarpone (zachte roomkaas, 250 g)
- 1 beker slagroom (250 ml)
- 1 pak lange vingers (175 g)
- 1 zakje vanillesuiker
- 100 g poedersuiker + 4 el extra
- 300 ml zoete witte wijn
Hoe maak je tiramisu met aardbeien?
Maak de aardbeien schoon, verwijder de kroontjes. Pureer met de staafmixer de helft van de aardbeien met 2 el poedersuiker. Halveer de andere aardbeien en bestrooi met 2 el poedersuiker. Klop dan de slagroom stijf. Roer de mascarpone los met 2 el wijn, de vanillesuiker en 100 g poedersuiker. Spatel de slagroom erdoor. Leg de helft van de lange vingers in de schaal. Besprenkel met 150 ml wijn en verdeel de helft van het mascarponemengsel erover. Schep de aardbeipuree erop, dek af met de overige lange vingers en besprenkel met de rest van de wijn. Verdeel de rest van het mascarponeĀmengsel, de aardbeien en frambozen erover. Dek af en zet minimaal 2 uur in de koelkast.