Reistip: Prachtig Palermo op Sicilië

Een paar jaar geleden was ik in Palermo, hoofdstad van het Italiaanse eiland Sicilië. Het prachtige Palermo bleek een stad naar mijn hart. Voor jullie hierbij een tipje van de sluier van deze leuke reisbestemming.

Palermo Sicilie Markt

Palermo is een stad waar je van gaat houden. Een stad die je moet leren kennen en die je vervolgens niet meer vergeet. Het is geen klassieke Italiaanse stad met pracht en praal, dure designersmerken en drommen toeristen op de trappen van de kerk. Nee, de eerste aanblik doet eerder wat groezelig en grimmig aan. De vervallen oude gebouwen, verkeerschaos en vele straatverkopers geven het haast de aanblik van een derdewereldland. Maar laat je verrassen door de charme van deze prachtige stad. Laat je betoveren door de vele geuren en kleuren en dompel je onder in het bruisende Siciliaanse stadsleven.
Palermo Sicilie cannoli
Wandel eens door de straatjes van de oude volkswijk Kalsa en verdwaal in het doolhof van kleine steegjes waar de was vrolijk hangt te wapperen tussen de vervallen huizen. Eet een mierzoete maar onweerstaanbaar lekkere traditionele cannoli of een cassata siciliana in een luxe lunchroom aan de Via Liberta.
Palermo Sicilie straatbeeld
Slenter over een van de vele outdoor marktjes, zoals La Viccuria, waar het water je in de mond loopt bij de kramen vol met rijpe rode pomodori. Proef de Siciliaanse keuken bij de vele eetstalletjes rond de haven. Trek je avondjurk aan voor een onvergetelijke opera-avond in het beroemde Teatro Massimo, het twee na grootste operatheater van Europa. En sluit je dag in stijl af met een heerlijk wijntje in een van de vele charmante kroegjes.
Veel plezier in prachtig Palermo!
Palermo Sicilie theater
Vond je deze post leuk en wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs? 
Volg Mary J. dan op Instagram, Facebook of Twitter
Share This Post:

Nicolette

  • 1 COMMENT

    1. Ellen 21 maart - 2017 Reply

      Leuk Leuk!!

    Leave A Comment

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.