Shoptip: Prachtige houten lampen van Secto Design

Kennen jullie de mooie houten lampen van Secto Design al? Ik heb ze in diverse woonwinkels zien hangen de laatste tijd en steeds sta ik weer versteld van de mooiheid. De natuurlijke kleuren, het mooie gebogen hout, de afwerking en de manier waarop het warme licht tussen de verfijnde latjes door schijnt. Vakmanschap meets design bij een Secto Design lamp. Heel bijzonder!

secto-design-lamp-2

Het is algemeen bekend dat Scandinaviërs erg goed zijn in vormgeving en dat er prachtig design uit het Noorden komt. Het verbaasde me dan ook niks dat deze lampen ook uit Scandinavië afkomstig zijn. Secto Design is een Fins merk, dat is opgericht in 1995. Sinds de laatste jaren richten de designers zich volledig op het maken van design lampen. De lampen hebben allemaal de typische ‘handtekening’ van de designers, door de kenmerkende smalle houten latjes waar de lampen uit zijn opgebouwd. De lampen zijn de laatste tijd enorm populair, en inmiddels worden ze verscheept tot ver buiten Finland.

secto-design-lamp-3

Sinds kort hangt bij mijn zus thuis de grote Octo 4240 hanglamp van Secto Design boven haar eettafel te shinen.  Je ziet ‘m op de plaatjes hier. Ik kon de lamp dus mooi even van alle kanten goed bekijken en sindsdien staat ie nog hoger op mijn wishlist :). Enige nadeel is dat je er wel voor moet sparen, want de lampen zijn niet goedkoop. Maar het is een echt kwaliteitsproduct en je haalt er een prachtig stukje design mee in huis.

secto-design-lamp-4

De grote hanglamp Octo 4240 is misschien wel de bekendste lamp uit de designkoker van Seppo Koho, het creatieve brein achter het merk. Deze lamp is perfect voor boven een grote eettafel. Daarnaast maakt het merk ook kleinere hanglampen, tafellampen en wandlampen. Allemaal gemaakt van kwaliteitshout uit Finland. Een van mijn andere favorieten is de Varsi 1000 wandarm. De lampen zijn te koop in de kleuren naturel, wit, zwart en walnoot.

Waar koop je zo’n Secto Design lamp?

Nieuwsgierig geworden? Je shopt de lampen o.a. bij MisterDesign. Hier vind je nog veel meer
design lampen
en andere design meubels, in verschillende prijsklassen.

secto-design-lamp-1

 

* Voor dit artikel heb ik samengewerkt met MisterDesign
\\ Vond je deze post leuk en wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs? 
Volg Mary J. dan op Instagram, Facebook of Twitter

 

 

Share This Post:

Nicolette

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.