showUP 2015: een reuzehip walhalla

Afgelopen maandag nam ik een kijkje bij het showUP event, dé vakbeurs voor home & gift. Ik hoopte daar wat leuke reuzehippe spulletjes aan te treffen en inspiratie op te doen voor m’n blog. Wat bleek, het was een waar reuzehip walhalla! Ik wist niet goed waar ik moest kijken, zo veel moois stond er uitgestald. De Expo Haarlemmermeer (het voormalige Floriadegebouw) was bovendien een prachtige locatie voor de beurs. Door het mooie licht in de grote industriële hal kwamen de producten extra mooi uit.

ShowUP 2015: Reuzehip collage

Hoewel er veel diversiteit was in de producten, kon ik er wel een aantal thema’s in ontdekken. De natuur is overduidelijk een grote inspiratiebron voor veel ontwerpers. Ik spotte allerlei planten en potten, dierenkoppen in vele gedaanten, veel natuurlijke materialen, en talloze flora- en faunaprints.

Verder blijft de Scandinavische stijl nog steeds populair, net als elegante grafische kunstwerkjes op allerlei soorten papier en behang. Ook zag ik veel gehaakte knuffels en poppen, en lampen van niet-doorsnee materialen zoals hout en papier. Er was veel kleur op de beurs, een mix van pastel en fellere kleuren. Opvallend vond ik ook het grote aantal kartonnen DIY-producten. Van hertenkoppen tot de eiffeltoren, van krukjes tot boekenkasten.

Er was té veel moois om allemaal hier op te noemen, maar een paar shops wil ik er graag uitlichten. Wie weet inspireer ik je!

ShowUP 2015: Reuzehip collage

  1. De vriendelijke vogelprints van de vrolijke MYRTE zijn om verliefd op te worden! Ze print haar illustraties op behang, kussens, theedoeken en meer, allemaal eerlijk geproduceerd. Ook reuzehip voor in de kinderkamer.
  2. De geitenwollen sok is terug! Soxs.co maakte een hippe en lekker zittende versie van de oude klassieker, een variant voor mannen en eentje voor vrouwen. En alvast als tip voor de verjaardagen en feestdagen in het najaar: ze zijn op te sturen als brievenbuskadootje.
  3. De wintercollectie 2015 van Kitsch Kitchen is er ook een om van te smullen! Hippe prints, vrolijke spullen en mooi materiaalgebruik, geïnspireerd op de seventies en Mexicaanse folklore. Naast de kenmerkende Kitsch Kitchen look zag ik ook wat ingetogener prints en producten. Aanrader: ze hebben gave retro posters voor de kinderkamer.
  4. De prachtig geillustreerde (kinder)boeken van uitgeverij Loopvis hebben heel terecht al diverse prijzen gewonnen. Daarnaast spotte ik bij de stand deze boekpareltjes genaamd Okapi's: kleine opstuurboekjes, waar de ontvanger een kijkdoosje van kan maken. Te cute!
  5. De toffe DIY-kadootjes van IMAKIN had ik ook al op de Swan Market gespot en ik blijf ervan gecharmeerd. De Utrechtse Jinske heeft een gat in de markt ontdekt met haar hippe DIY-boxen. Erg leuk om kado te geven!
  6. Tot slot ben ik fan geworden van de hippe gehaakte lampen van Et Aussi. Een lamp aan een gekleurd snoer kennen we inmiddels allemaal wel (hoewel ik het nog steeds leuk vind :)), maar Wendy weet ze met haar gehaakte hoesjes ineens weer bijzonder te maken. Een eyecatcher voor in je huis!
Share This Post:

Nicolette

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.