Sint en zo – Weekoverzicht Mary J. #1

Hallo op deze zondagavond! Omdat het altijd leuk is om iets nieuws te proberen, maak ik vanavond voor het eerst een weekoverzicht. Je ziet het wel vaker voorbijkomen op blogs, een terugblik van wat er die afgelopen week is gebeurd. Het lijkt mij leuk om dit ook eens te doen! Een kijkje achter de schermen, zeg maar. Ik hoop dat jullie dit ook leuk vinden, en wie weet komt er volgende week dan wel een vervolg… :-).

  1. Maandag

Ojee, gelijk een niet zo spannende dag als eerste… Nou dan neem ik de zondagavond er gewoon bij, want toen gingen we naar een super leuk concert van Postmodern Jukebox in de Tivoli. Een uitje met z’n tweeën zit er niet zo vaak meer in sinds we 3 kindjes hebben, maar gelukkig doen we het nog wel af en toe. Maandag na mijn werk haalde ik de kindjes uit school en gingen we naar zwemles. De oudste zit op les voor het B-diploma, ik hoop heel erg dat hij in de kerstvakantie mag afzwemmen (en dan is dit pas kind 1 van 3 haha! :-). Verder nog wat Little People speelgoed via Marktplaats opgehaald voor onze jongste, want ik vond het toch wel zielig als hij van Sinterklaas niks zou krijgen omdat we al zo veel hebben.

2. Dinsdag

Dinsdag heb ik de hele dag gewerkt, en na werktijd nog gauw even wat last-minute Sint shopping gedaan. Op het werk kwam Sinterklaas nog langs, altijd lachen die typische kantoordingen. ’s Avonds ben ik druk geweest met alles inpakken en klaarmaken voor dé grote dag waar de kinderen al zo lang naar uitkijken. Helemaal mijn ding, dus helemaal geen straf om te doen :-).

3. Woensdag

De woensdagochtend is mijn momentje in de week waarop ik wat quality-time met mijn jongste kan doorbrengen, zonder dat grote broer en zus om aandacht schreeuwen :-). Hartstikke leuk dus, lekker in de weer met blokkentorens en duplo. In de middag zouden we met z’n allen naar het Huis van Sinterklaas, in museum Catharijneconvent bij ons in Utrecht. De afgelopen jaren deden we dit ook, en als we dan thuiskwamen, begon de pakjesavond. Helaas liep het dit keer wat anders dan gepland. Op weg naar de stad viel plots onze bakfiets uit elkaar en donderde iedereen op de grond. Gelukkig hadden we een beschermengeltje op onze schouder, want niemand raakte gewond. Maar wel flink schrikken! Helaas moesten we dus lopend weer naar huis, door de regen, en misten we ons middagje bij Sinterklaas. Wel bleek bij thuiskomst dat de Pieten in onze afwezigheid een grote zak vol kado’s in de kelder hadden verstopt, dus eind goed al goed. Pakjesavond ging gewoon door, de kadootjes waren een schot in de roos, en de kindjes waren net zo happy als ik had gehoopt :-).

4. Donderdag

Ik had een dagje vrij, dus kon mooi een beetje bijkomen van alle Sint-drukte. Een heerlijk dagje alleen, daar knapt een mens van op :-). In de ochtend moest ik nog even met onze jongste naar het consultatiebureau, voor de 14-maanden-prikken. Daarna bracht ik hem weer naar de crèche. Ook schreef ik twee blogjes, eentje over taart (incl kortingscode) en eentje over twee kindjes op 1 slaapkamer. Betaalde blogjes dit keer. Dat doe ik niet zo vaak, maar af en toe wel. Ik moet ook ergens mijn website van betalen, en probeer dat te doen met geld dat ik krijg voor gesponsorde stukjes. En als er wat overblijft, dan gaat dat in mijn potje voor nieuwe sneakers :-). Verder ben ik nog bezig met het opzetten van weer een erg leuke winactie i.s.m. MisterDesign, die komt ergens in januari online. Stay tuned dus!

5. Vrijdag

Weer lekker gewerkt op kantoor, en door de regen naar huis gefietst alwaar gelukkig een lekker bord frietjes voor mij klaarstond. En verder was iedereen moe van de Sinterklaasweek geloof ik :-). We keken op de bank lekker naar Kerst met Linus, onze favoriete feelgood kinderserie. Als je deze serie nog niet kent, klik even op de link en bestel de DVD, zó leuk!

6. Zaterdag en zondag

We hadden een weekendje ‘niks’ in de agenda staan. Gelukkig maar want we waren ook niet zo lekker. Dus veel gelummeld en gehangen, wel even prima voor iedereen :-). Ik kocht met de kinderen een kerstboom, we versierden hem lekker bont en zetten natuurlijk ons super schattige Dick Bruna stalletje ernaast. Mijn ouders kwamen op bezoek, we bakten zelf pizza’s, gingen naar de stad, en leenden weer een grote tas vol boeken bij de bieb. Ook hingen we onze adventkalenders op, beter laat dan nooit. Een typisch decemberweekend dus :-).

Dit was alweer mijn eerste weekoverzicht! Wie weet tot volgende week ;-).

\\ Vond je deze post leuk en wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs? 
Volg Mary J. dan op Instagram, Facebook of Twitter
Share This Post:

Nicolette

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.