Spruitjestaart met peer

Spruitjestaart
Spruitjestaart

Bernadette trakteerde ons op Sinterklaasavond op deze spruitjestaart. Nou ben ik normaal niet zo’n spruitjeseter, maar op deze manier is het wel erg lekker! Bijzonder ook door de toevoeging van stukjes peer. Peer? Ja, doe eens gek 🙂 Ik zou zeggen, probeer ‘m eens uit! Dien op met aardappeltjes en sla. En, als je je echt uit wilt sloven, zelfgemaakte appelmoes.

Wat heb je nodig?

  • 7 plakjes bladerdeeg
  • beetje paneermeel of verkruimelde beschuit
  • plakjes kaas
  • 2 zakken spruitjes
  • 1 rode paprika
  • 1 grote ui
  • 1 a 2 stevige peren
  • zakje ongezouten walnoten
  • 3 eieren
  • 1/8 liter slagroom
  • 200 gram geraspte kaas

 

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 225 graden. Kook de spruitjes 10 minuten en giet ze af. Snij de ui en de paprika fijn en roerbak ze. Bak de spruitjes even mee en breng op smaak met zout, peper en wat nootmuskaat. Snij de peer in blokjes en bak die ook even mee. Bekleed intussen een springvorm met bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Strooi wat paneermeel of verkruimelde beschuit over de bodem, dit voorkomt dat de bodem klef wordt. Leg de plakjes kaas op de bodem. Klop dan de eieren los in een kom, en roer de slagroom erdoorheen. Roer dan de geraspte kaas, walnoten, zout en peper erdoorheen en meng als laatste de groente erdoor. Doe het geheel in de met bladerdeeg beklede vorm en bak de taart zo’n 35 minuten in de oven.

Share This Post:

Nicolette

  • Absolute topper! Ik dacht eerst: he, is dat een spruit? En ja het was een spruit! Wat een verrassende combi met de peer en de minestronesoep (zie voor het recept ook deze site).

  • Sluit ik me helemaal mee aan, die combinatie van spruitjes met peer, kom er maar eens op! En dan ook nog een verrassende toevoeging zijn de walnoten on top, hmmmmmmm

  • 2 COMMENTS

    1. Laura 07 december - 2009 Reply

      Sluit ik me helemaal mee aan, die combinatie van spruitjes met peer, kom er maar eens op! En dan ook nog een verrassende toevoeging zijn de walnoten on top, hmmmmmmm

    2. Willemijn 06 december - 2009 Reply

      Absolute topper! Ik dacht eerst: he, is dat een spruit? En ja het was een spruit! Wat een verrassende combi met de peer en de minestronesoep (zie voor het recept ook deze site).

    Leave A Comment

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.