Review: Stijlvolle design tafellamp van Muuto

Lampen en licht, ik vind het een van de moeilijkste dingen bij het inrichten van mijn huis. In onze woonkamer was het dan ook vaak te licht (schijnwerper aan het plafond aan) of te donker (ons enige gezellige schemerlampje aan), tot ik het inzicht kreeg dat het succes van mooi licht in huis vooral zit in verschillende lichtpunten aanbrengen. Veel lampjes dus, en het liefst dimbaar. Genoeg licht om ’s avonds in alle hoeken van de kamer nog wat te kunnen zien, subtiel genoeg om een gezellige sfeer te creëren.

Muuto design lamp tafellamp

De zoektocht naar mooie lampen duurde dan ook even, omdat mijn wensenpakket nogal hoog was. Een dimbare lamp, met een mooi en subtiel uiterlijk, niet te groot en passend in mijn interieur. Met dank aan MisterDesign ben ik nu helemaal in mijn nopjes. Ik mocht namelijk de Muuto Control Tafellamp uittesten en yes, een groot succes! Precies wat ik nodig had om het lichtplan in mijn woonkamer naar een hoger niveau te tillen. Hij is mooi, bijzonder en subtiel in zijn eenvoud, en geeft een fijn licht in mijn huiskamer. Op volle sterkte verlicht hij een groot deel van de kamer, en als je ‘m dimt wordt het ineens een gezellig zacht lampje.

Muuto design lamp tafellamp

Het Deense merk Muuto is sterk in het maken van lampen. Met de Control Tafellamp, ontworpen door designstudio TAF Architects hebben ze weer een succesnummer aan hun collectie toegevoegd. Het mooiste aan de lamp vind ik het strakke design, eenvoudig maar toch speels. Zonder franje maar niet saai. De focus ligt op de E27 lamp, de XL-lamp die je tegenwoordig steeds vaker ziet. De draaiknop om de lamp te dimmen lijkt wel met een knipoog naar de audiowereld te zijn ontworpen.

Muuto design lamp tafellamp

De foto’s zeggen volgens mij genoeg. Dit leuke lampje is niet alleen in grijs, maar ook in rood, zwart en wit verkrijgbaar. De lamp heeft een diameter van 25 cm en een hoogte van 15 cm. Je shopt deze en nog veel meer design tafellampen bij MisterDesign, online of in hun winkels in Den Bosch.

Muuto design lamp tafellamp

Muuto design lamp tafellamp

 

* Voor dit artikel heb ik samengewerkt met MisterDesign
\\ Vond je deze post leuk en wil je op de hoogte blijven van nieuwe blogs? 
Volg Mary J. dan op Instagram, Facebook of Twitter
Share This Post:

Nicolette

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.